Jeg har fået den fornøjelse, at måtte lave et gæsteindlæg her på Øl, Mad og Folk. Jeg står bag bloggen froekenfryd.dk, hvor jeg deler opskrifter på kager og desserter, så mit bidrag her til bloggen, måtte selvfølgelig involvere noget kage – og selvsagt med øl i.
Jeg har derfor bagt en lækker ølkage, som er en gammeldags klassisk krydderkage, der efter sigende stammer fra Sønderjylland. Den indeholder hverken æg eller smør, men spises som brød med et lag smør på.
Der skal en god mørk øl i kagen, og opskriften er lavet, så det lige passer med en øl på 33 cl. Ølkagen er lidt klæg, sprød og sød på samme tid – super lækkert! Den er hurtig og nem at bikse sammen – det der tager længst tid, er bagetiden på ca. 1 time. Opskriften får I lige her:
Frøken Fryds Ølkage
Ingredienser
- 500 g Hvedemel
- 400 g brunt farin
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- 1 tsk nellike
- 33 cl mørk øl
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Hæld øllen i, og rør det hele godt sammen
- Kom dejen i en franskbrødsform, beklædt med bagepapir eller smurt med smør, og bag den i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.
- Tag den ud af formen og lad den køle let af på en bagerist.
- Skær den lune ølkage i skiver og server den med et lag smør på.
- Kagen kan holde sig et par dage i en lufttæt beholder.
Ved varmluft eller konventionel?
Om intet andet er skrevet – så er det konventionel 🙂