Øl, Mad og Folk handler hovedsaglig om disse tre emner, men vi har valgt at tage en detour eller to i spiritussens verden. Da vi var på Bornolm i sommer fik vi øjnene op for hvad som findes af naturens krydderier og hvordan dette kan give gode smagsoplevelser i snapsens verden.
Vi har derfor været ude i butikken og naturen og plukket ingredienser til hjemmelavede kryddersnapse. Vi har tidligere lavet dejlig citron/chili snaps og tranebærsnaps. Nu skal vi udvide repertoiret.
Vi har derfor været i skoven og plukke lidt gran som vi bruger, har fundet onkel Flemmings hjemmedyrkede hvidløg frem og vi har også ”plukket” lidt andre ting i butikken. Vi sætter totalt 5 forskellige til at trække.
Safran og Citron
Dette er en hurtig snaps, som skal kun trække på vodka i 4-5 dage for så at hvile i 14 dage. Så denne er færdig når vi kommer hjem fra vor roadtrip. Farven er allerede smukt og iøjnefaldende og den dufter godt. Opskrift og bedømmelse kommer når den er færdig.
Hvidløg og Chili
Onkel Flemming har dyrket hvidløg. De har tørret i 4 uger, vi supplere dog med et ekstra hvidløgshoved samt 3 tørrede indian chillies. De skal trække på vodka 1-2 måneder. Bliver nok god mod forkølelsen i efteråret. Opskrift og bedømmelse kommer når den er færdig.
Blekingska
Det er granskud, enebær og lidt sukker. Skal trække på Brøndum snaps i 1-2 uger, for at hvile i 2 uger. Tror den bliver frisk og god. Opskrift og bedømmelse kommer når den er færdig.
Gran med Vanilje og Lakrids
Overskriften fortæller det hele. Skal trække på Brøndum snaps 1-2 uger og så hvile den samme tid. Dette høres rigtig godt ud spørger du mig. Opskrift og bedømmelse kommer når den er færdig.
Jagtbjesk
Dette er et alternativ til Jägermeister sies det. Synes det er lidt mærkelig for det trækkes i vodka kun på laurbærblade i 2 måneder. Så tilsættes sukker, og den lagres i 12 måneder. Bliver spændende at følge. Opskrift og bedømmelse kommer når den er færdig om 14 måneder
Følg med for at se hvordan det bliver!
Seneste kommentarer