Jeg elsker ramsløg. Fantastisk når du bruger det i mayo eller i pesto.
Rødtunge er kongen af fladfisk. Hvad hvis man damper den i øl, og man lar den dampe i ramsløg, så kan det vel ikke blive så dårlig?
Jeg bruger hvedeøl i citronsauce og til at dampe i. I denne brugte jeg en sponseret Wheat fra Midtfyns Bryghus. Hvedeøl passer fantastisk til fisk.
Citronsaucen passer godt til, og basilikumolie giver en flot ret, med mere smag!
Prøv det!
Til retten drikker jeg en god hvedeøl. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Nogle hvedeøl du kan prøve.
WIT fra Midtfyns Bryghus
God Sam Wit Tighed fra Small Batch Bornholm
Tia Loco fra Beer Here
Øldampet rødtunge med ramsløgswrap
Ingredienser
- 2 stk rødtunge fjern skindet og fileter de
- 30 g ramsløg
- havsalt
- 400 ml hvedeøl
Citronsauce
- 2 stk skalotteløg skrællet og hakket fint
- 1 fed hvidløg finhakket
- 2 stilke timian
- 100 ml hvedeøl
- 50 ml piskefløde
- 250 g smør i tern
- 2 spsk bredbladet persilleblade hakket
Basilikum olie
- 30 g basilikumblade
- 30 g bredbladet persilleblade
- 150 ml olivenolie
- havsalt
Sådan gør du
Basilikumolie
- Blancher bladene i simrende saltet vand i 30 sekunder. Afkøl de i isvand. Dræn de for vand
- Læg blader og olie i en en blender og blitz i 2 minutter. Hæld olien i en flaske og lad den trække i køleskabet i 3-4 timer - eller over natten.
- Varm olien en smule, og si den gennem en sigte, og hæld den i en ny flaske.
Fisk
- Fyld en kasserolle som passer til din steamer (jeg har en i bambus) op med øl og vand.
- Tjek fiskefileterne for ben og skind, og sorter de med 2 fileter per portion. De skal være omtrent lige store. Krydre med salt og peber
- Læg ramsløgsbladene i steameren i nogle sekunder, så de visner lidt, og bliver mere medgørlige at håndtere når du skal wrappe de rundt fisken.
- Læg 4-6 ramsløgsblade på en skærebræt. Siderne skal overlappe, så du laver et ark, Anbring en fiskeportion i midten og vikl bladene rundt om fisken. Gentag med de resterende hvidløgsblade og fiskeportioner så du laver 4 pakker. Læg de til siden
Citronsauce
- I en lille gryde lægger du skalotteløg, hvidløg, citron timian og øl på medium varme, Lad det boble, indtil øllet er reduceret til næsten ingenting. Tilsæt fløden og sænk varmen.
- Tilsæt nu smør, tern for tern, visp kontinuerligt. Lad den ikke koge, men hold en jævn varme. Fjern alt timian, når alt smør er rørt ind. Smag til med salt og peber, og tilsæt hakket persille. Hold den varm, indtil den er klar til servering.
Anretning
- Læg sauce på en tallerken med en ske. Læg så fiskepakkene ovenpå. Tilsæt nogle dråber basilikumolie, og en citronbåd
- Server med dine favoritter som kartoffel og salat.
Seneste kommentarer