Jeg elsker ramsløg.  Fantastisk når du bruger det i mayo eller i pesto.

Rødtunge er kongen af fladfisk.  Hvad hvis man damper den i øl, og man lar den dampe i ramsløg, så kan det vel ikke blive så dårlig?

Jeg bruger hvedeøl i citronsauce og til at dampe i.  I denne brugte jeg en sponseret Wheat fra Midtfyns Bryghus.   Hvedeøl passer fantastisk til fisk.

Citronsaucen passer godt til, og basilikumolie giver en flot ret, med mere smag!

Prøv det!  

Øldampet rødtunge med ramsløgswrap

Dejlig smagfuld Rødtunge omsluttet af den dejlige ramsløg
5 fra 5 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 stk rødtunge fjern skindet og fileter de
  • 30 g ramsløg
  • havsalt
  • 400 ml hvedeøl

Citronsauce

  • 2 stk skalotteløg skrællet og hakket fint
  • 1 fed hvidløg finhakket
  • 2 stilke timian
  • 100 ml hvedeøl
  • 50 ml piskefløde
  • 250 g smør i tern
  • 2 spsk bredbladet persilleblade hakket

Basilikum olie

  • 30 g basilikumblade
  • 30 g bredbladet persilleblade
  • 150 ml olivenolie
  • havsalt

Sådan gør du
 

Basilikumolie

  • Blancher bladene i simrende saltet vand i 30 sekunder. Afkøl de i isvand. Dræn de for vand
  • Læg blader og olie i en en blender og blitz i 2 minutter. Hæld olien i en flaske og lad den trække i køleskabet i 3-4 timer - eller over natten.
  • Varm olien en smule, og si den gennem en sigte, og hæld den i en ny flaske.

Fisk

  • Fyld en kasserolle som passer til din steamer (jeg har en i bambus) op med øl og vand.
  • Tjek fiskefileterne for ben og skind, og sorter de med 2 fileter per portion. De skal være omtrent lige store. Krydre med salt og peber
  • Læg ramsløgsbladene i steameren i nogle sekunder, så de visner lidt, og bliver mere medgørlige at håndtere når du skal wrappe de rundt fisken.
  • Læg 4-6 ramsløgsblade på en skærebræt. Siderne skal overlappe, så du laver et ark, Anbring en fiskeportion i midten og vikl bladene rundt om fisken. Gentag med de resterende hvidløgsblade og fiskeportioner så du laver 4 pakker. Læg de til siden

Citronsauce

  • I en lille gryde lægger du skalotteløg, hvidløg, citron timian og øl på medium varme, Lad det boble, indtil øllet er reduceret til næsten ingenting. Tilsæt fløden og sænk varmen.
  • Tilsæt nu smør, tern for tern, visp kontinuerligt. Lad den ikke koge, men hold en jævn varme. Fjern alt timian, når alt smør er rørt ind. Smag til med salt og peber, og tilsæt hakket persille. Hold den varm, indtil den er klar til servering.

Anretning

  • Læg sauce på en tallerken med en ske. Læg så fiskepakkene ovenpå. Tilsæt nogle dråber basilikumolie, og en citronbåd
  • Server med dine favoritter som kartoffel og salat.
Keyword Fisk, Madretter med øl
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var