Det er intet frokostbod uden fiskefilet – eller meget sjældent. Hvad serverer du til vegetaren i familien? Jo, en ølpaneret pandestegt pastinak. Den er så god, så måske flere vil smage også!

Paneringen er selvfølgelig med øl. Brug en pilsner eller gylden ale (ikke IPA!) Øl giver både en bedre smag og lidt sprødhed.

For at få jævne og fine pastinakker, bruger jeg mit mandolinjern. 5-6 mm tykkelsen er perfekt. De får også formen som fiskefileter.

Da jeg serverede disse første gang, var alle kødædere, inklusive mig selv, overrasket over hvor godt de smager!

Til de ølpanerede pastinakker drikker jeg en god pilsner/lager. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Nogle eksempler på gode pilsnere:
Johns Pils fra Beer Here
Octopils fra Slowburn
Høker Bajer fra Hancock

Paneret pandestegt pastinak (fiskefilet)

Dejlig vegetar fiskefilet
5 fra 8 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Frokostret
Køkken Dansk, vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 3 stk pastinakker
  • 130 g kikærtemel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk paprika
  • 1 ksnp hvid peber
  • 1,25 dl øl brug pilsner eller golde ale
  • 200 g panko

Sådan gør du
 

  • Tænd din varmluftsovn til 180 grader
  • Skyl og skrub pastinakkerne godt. Du behøver ikke skrælle dem, men skrub de er helt rene. Skær bund og top af pastinakkerne, Sæt mandolinjernet på 6 mm og skær dem på langs. Da får du lange stykker, næsten som fiskefileter
  • På en bageplade og bagepapir lægger du pastinakkerne. Bag de på 10-12 minutter i ovnen
  • Bland kikærtemel og krydderier i en skål, Brug et piskeris til at røre sammen med øl. Den skal være tyk nok til at blive på pastinakfileterne, men pas på så det ikke bliver mos.
  • Hæld pankorasp i en anden skål. De bagte pastinakfileter vender du først i kikærteblandingen og så i pankorasp til de er helt dækkede.
  • Du kan enten friturestege de, eller steg de i masse olie. De kan gerne dække filterne. Steg til de mørkgyldne. Læg de på en køkkenrulle
  • Server på rugbrød, med en god remoulade.
Keyword Madretter med øl, Vegetar
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var