Skal du have laksemiddag og det kommer en vegetar? Hvorfor ikke lave en vegetarlaks til din gæst? Det smager godt, og gæsten vil få en ret som ikke skiller sig ud. Måske nogle af de andre gæster vil prøve den også?

Jeg kan godt lide røgsmag, så jeg gav den fuld knald på første gang jeg lavet retten – men det blev desværre lidt for meget. Så pas på!

Pas også på at have mængden af marinade, når du marinerer. Den skal altid ligge i marinade, så den ikke bliver tør.

Brug mandolin når du skærer guleroden – så de bliver ensrettede og gode.

Server på godt rugbrød, nyd en god hvedeøl til. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Nogle eksempler på hvedøl du kan nyde til.
Wheat fra Midtfyns Bryghus
Krenkerup Weissbier
Thy økologisk hvedeøl

Faux laks med rygeostcreme

Dejlige vegetarlaks
5 fra 8 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 47 minutter
Ret Forret, Frokostret
Køkken Dansk, vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Gulerødder

  • 4 stk store gulerødder (de skal ikke skrælles)
  • 4 stk nori søgræs hele plader
  • 3 spsk Olivenolie
  • 5 tsk liquid smoke
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 3 spsk Stout
  • 1 spsk nori tang hakket
  • 1 pk salt groft

Rygeostcreme

  • 100 g rygeost
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 spsk Stout

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 190 grader
  • Skrub gulerødderne godt - men skræl de ikke
  • I bunden af en bradepande eller ildfast fad dækker du med 0,5 cm salt der for gulerødderne skal ligge. Pak så gulerødderne inde i Noritang plader. Du kan mest sandsynlig bruge et tangblad til 2 gulerødder. Du kan eventuelt tage lidt vand på enderne af tangen, og klemme enderne sammen, så de bliver tætte. Læg gulerødder i Nori på salte og drys så med salt så de er helt overdækkede
  • Bag de så ovnen i 1,5 time.
  • Tag en og en gulerod op, børst væk saltet. Skræl de. Brug en kniv eller mandolinjern til at skære gulerødderne i tynde skiver. Jeg satte mandolin på 6mm. De anbringes i en ren glasbeholder.
  • For at marinere gulerødderne røres olivenolie, liquid smoke, øl, hakket tang og æblecidereddike sammen. Juster mængden af væske efter hvor meget gulerod du har. Væsken skal dække alle gulerødder. De skal placeres i køleskabet i mindst to dager for å få den rigtige smag, så og gulerødderne bliver rigtig bløde og silkeagtige. * Hvis gulerødderne begynder at se tørre ud under marineringstiden, skal du tilføje en ekstra spiseskefuld olivenolie og give den en god omrøring. (Du vil have gulerødderne til at se bløde og let skinnende ud gennem marineringen.)
  • Rør sammen ingredienserne til rygeost creme
  • Server laks
Keyword Madretter med øl, Vegetar
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var