Vil du prøve en sund tacovariant? Sprøde salatblade med syltede æg, sprøde rugbrødskrummer og en appelsin IPA vinaigrette? Da er dette retten for dig.

Vi har brugt både de rødbede ølsyltede og sennep syltede æg. Udover dette giver rugbrødskrummer og vinaigretten smag på hjertesalaten.

Dette bliver en farverig og smagfuld salat. Prøv selv!

Til salattacos drikker jeg en hvedøl. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Nogle eksempler på hvedøl du kan nyde til.
Wheat fra Midtfyns Bryghus
Krenkerup Weissbier
Thy økologisk hvedeøl

Salattacos med syltede æg og IPA vinaigrette

Dejlige, sprøde saltatacos.
5 fra 4 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Forret, Hovedret
Køkken Dansk, vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Salat

  • 2 hoveder hjertesalat gerne grønne og røde
  • 50 g syltede rødløg
  • 4 stk rødbede ølsyltede æg
  • 4 stk sennep ølsyltede æg

Sprøde rugbrødkrummer

  • 50 g rugbrød
  • 50 g Smør

Appelsin og IPA Vinaigrette

  • 90 ml IPA jeg brugte Double IPA fra Midtfyns Bryghus
  • 1 spsk revet skalotteløg
  • 1 tsk appelsinskal finrevet
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk dijonsennep
  • 4 spsk Olivenolie
  • salt og pber

Sådan gør du
 

  • Skær bunden af salt, vask og del i blade
  • Riv rugbrødet på et rivejern - eller hak med kniv i små krummer. Steg de i smør til de bliver sprøde. Held smørret af i en si - og lad de tørre på tørrepapier
  • I et lille glas med låg, hælder du alle ingredienser til vinaigrette. Sæt på låg og ryst kraftig
  • Del æg i 2
  • Læg salatblade på et fad. Læg et halvt æg på hvert blad, sammen med rødløg. Strø rugbrødskrummer over og hæld lidt vinaigrette over.
Keyword Madretter med øl, Vegetar
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var