Vil du prøve en sund tacovariant? Sprøde salatblade med syltede æg, sprøde rugbrødskrummer og en appelsin IPA vinaigrette? Da er dette retten for dig.
Vi har brugt både de rødbede ølsyltede og sennep syltede æg. Udover dette giver rugbrødskrummer og vinaigretten smag på hjertesalaten.
Dette bliver en farverig og smagfuld salat. Prøv selv!
Til salattacos drikker jeg en hvedøl. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Nogle eksempler på hvedøl du kan nyde til.
Wheat fra Midtfyns Bryghus
Krenkerup Weissbier
Thy økologisk hvedeøl
Salattacos med syltede æg og IPA vinaigrette
Ingredienser
Salat
- 2 hoveder hjertesalat gerne grønne og røde
- 50 g syltede rødløg
- 4 stk rødbede ølsyltede æg
- 4 stk sennep ølsyltede æg
Sprøde rugbrødkrummer
- 50 g rugbrød
- 50 g Smør
Appelsin og IPA Vinaigrette
- 90 ml IPA jeg brugte Double IPA fra Midtfyns Bryghus
- 1 spsk revet skalotteløg
- 1 tsk appelsinskal finrevet
- 1 spsk honning
- 1 tsk dijonsennep
- 4 spsk Olivenolie
- salt og pber
Sådan gør du
- Skær bunden af salt, vask og del i blade
- Riv rugbrødet på et rivejern - eller hak med kniv i små krummer. Steg de i smør til de bliver sprøde. Held smørret af i en si - og lad de tørre på tørrepapier
- I et lille glas med låg, hælder du alle ingredienser til vinaigrette. Sæt på låg og ryst kraftig
- Del æg i 2
- Læg salatblade på et fad. Læg et halvt æg på hvert blad, sammen med rødløg. Strø rugbrødskrummer over og hæld lidt vinaigrette over.
Ny måde at tænke Taco på! Flot og godt!