Vil du have velsmagende, farverige æg til påskefrokosten? Ja, gule til og med? Da er disse sennep ølsyltede æg noget for dig! Denne ret kommer egentlig fra Amish folket i Pennsylvania. Det er en af de mere klassiske retter derfra.

I England bruger man syltede æg. Jeg opdagede det først på en ølbar i England, hvor det stod mange glas på bardisken som snack. Vi prøvede den med hvidløg, og blev overrasket hvor godt det var. Derfor har jeg lavet disse her.

De gule passer jo godt på påskefrokostbordet. Du kan bruge de som snack eller som pynt på salater, sild eller andre retter.

Til æggene drikker jeg en pale ale. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Nogle eksempler på pale ale:
Moonshine fra Midtfyns Bryghus
Godt øl pale ale fra Hornbeer.

Sennep ølsyltede æg

Farverige velsmagende æf
5 fra 7 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 34 minutter
Ret Forret, Tilbehør
Køkken Påske, vegetar
Antal 12 personer

Ingredienser
  

  • 12 stk Æg
  • 1 stk Løg medium - skåret i tynde skiver
  • 0,5 l vand
  • 0,5 l øl
  • 0,25 l Lagereddike
  • 200 g Sukker
  • 1 spsk salt
  • 3 spsk sennep
  • 1 spsk sennepsfrø
  • 2 tsk gurkemeje

Sådan gør du
 

  • Kog æggene i 7-8 min og køl dem derefter af i rigeligt koldt vand.
  • Kombiner alle ingredienser, undtagen æg og løg, i en mellemstor gryde. Kog op og lad det simre i 5 minutter. Fjern fra varmen og lad det køle ned.
  • Steriliser et sylteglas og læg de pillede kolde æg og løgringe ned i glasset. Hæld syltelagen over æg og løg.
  • Lad de stå i køleskabet i 5-8 dage
Keyword Fjerkræ, Madretter med øl, Vegetar
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var