Sprøde, smagfulde løgringe.  Findes det et bedre tilbehør end det?  Jeg har prøvet flere forskellige opskrifter, men denne er de som har blevet bedst.

Løgringe

Øllet fremhæver smagen i dejen.  Krydderierne giver en lille bid.

Prøv de.

Tag en pilsner eller IPA til.  Se hvordan mad og øl passer sammen her

Sprøde ovnsbagte løgringe med øldej

Dejlige smagfulde løgringe
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 3 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 43 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 stk Løg Store løg som skæres i 1 cm tykke skiver
  • 250 g Hvedemel Deles i 2
  • 1/2 tsk Chilipulver
  • 2 tsk Brunt sukker
  • 1/2 tsk røget paprika
  • 2 tsk salt
  • 250 ml IPA eller anden pale ale.
  • 250 g brødrasp
  • 3 spsk Smør smeltet

Sådan gør du
 

  • Find frem ingredienserne
  • Forvarm ovnen til 230 grader
  • Skær løg i 1 cm tykke skiver, adskil ringene. Læg de i en stor skål med isvand. Lad de ligge i mindst 20 minutter (dette vil tage den barske "bid" ud af de rå løg og hjælpe dem med stege bedre).
  • På et bagepapir drys lidt olie( Ca 1 spsk) og set til side.
  • I en stor skål bland sammen 125 g mel, chili pulver, brun farin, røget paprika, og 1 tsk salt. Bland det godt sammen, hæld så ind øllet og rør det til en jævn dej.
  • Tilsæt resterende mel til en lille skål. Rør panko, resterende 1 tsk salt og smeltet smør i en separat skål.
  • Hæld resten af melet i en lille skål
  • I en tredje skål blander du brødrasp med 1 tsk salt og smeltet smør.
  • Fjern løgringrene en ad gangen fra vandet. Vend de i mel til de er dækket. Dyp den så i dejen før du til sidste vender de i brødrasp.
  • Læg de på bagepapiret i et jævnt lag. Sørg for at de ikke berører de andre. (Mindre ringe kan lægges i de store, så længe de ikke berører hinanden)
  • Bages ved 230 grader i 10 minutter, vend de. Lad de bage til de er gyldenbrune, ca 10 minutter til
  • Serveres varm!

Noter

Efter inspiration fra "The Beeroness"
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var