Voss ligger vakkert på Vestlandet i Norge. I kender måske det dejlige, kostbare vand du kan købe derfra. Det bedste fra Voss, udover naturen, er maden. Noget af den bedste norske julemad kommer derfra. Retter som Smalahove (fårehoved)  og pindekød.

Til disse delikatesser serveres der ofte Vossakorv til. Det smager fantastisk!  Du kan også spise retten alene.

Se opskrift på medister her.

Du drikker en mørk bock eller brown ale til retten.  Se hvordan øl og mad passer sammen

Vossakorv

Dejlig julepølse
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Hovedret, Tilbehør
Køkken Jul, Norsk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1,8 kg Lammekød
  • 900 g medisterkød (se opskrift på juleølmedister)
  • 75 g salt
  • 150 g kartoffelmel
  • 1,5 tsk Peber
  • 1/4 tsk Allehånde
  • 4 dl juleøl
  • 4 dl fond

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Lammekød og medisterkød køres gennem kødhakker på grov hulskive. Tilsæt i saltet og lad det hele stå koldt i nogle timer
  • Tilsæt kartoffelmel og krydderi i iskold fond og øl.Pisk nænsomt kødblandingen, mens du tilsætter blandingen. Den skal ikke piskes for meget
  • Skyl tarmene i lunkent vand. Sæt de på pølsehornet og og stop pølserne.
  • Drej de i ca 10 cm pølser.
  • Røg de i en ABU rygeovn eller på grillen
  • Lad dem så trække i 20 minutter i letsaltet vand
  • De både dampes med pindekød, eller steges på panden.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var