Når man har et sildebord, skal man også have hvidløgssild. Jeg elsker hvidløg og det er godt i sild.
Jeg har brugt spegesild – da jeg godt kan lide teksturen og det salte bid til sidst. Du kan også bruge gammeldags modnede sild om du foretrækker det. Jeg brugte citronmayonnaise, for at få lidt mere smag i silden.
Smag til med hvidløg. Styrken på hvidløg kan være forskellig, og feddene er af forskellig størrelse. Smagen bliver også mere intens, des længer du lagrer den. Så smag til når du laver den.
Til silden drikker jeg en god pilsner. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Hvidløgssild
Ingredienser
- 4 stk sildefileter jeg brugte spegesild - du kan også bruge gammeldags modnede sild
- 2,5 dl citronmayonnaise eller almindelig mayo
- 2.5 dl Creme Fraice 38%
- 6 stk forårsløg
- 3-4 fed hvidløg presset eller revet
- salt og peber
Sådan gør du
- Bruger du spegesild, skal de udølles i 24 timer. Skift gerne øl, eller til vand efter 12 timer
- Skær sildene ud i passende stykker.
- Skær forårsløg i tynde skiver
- Rør ingredienserne til dressingen godt sammen.
- Tilsæt hvidløg efter smag, husk de skal trække inden du serverer, og det forstærker smagen
- Lad sildene stå i køleskabet over natten og de serveres med rødløg og dild
Seneste kommentarer