Hvilken frokostrestaurant er bedst? Dette spørgsmålet får vi ofte. Vi er nogle af de største fans af de danske frokoststeder. Det findes ikke mere hygge end at gå i en kælderbeværtning og få nogle smørrebrød, øl og en ”lille en”. En unik ærkedansk kombination. Smørrebrød har fået sin renæssance og smager fantastisk, og som alle ved, vin passer ikke til smørrebrød. Der skal godt, skummende, ravfarvet øl i glasset. Vi kommer mere ind på dette i bogen.
Vi har anmeldt frokostrestauranter for VisitDenmark, DFDS og på andre blogs flere gange. Efterhvert har vi blevet gode til at skille de bedste fra de mindre gode. Det er meget som skal falde på plads for at få en god karakter. Lad os se lidt på vores kriterier.
Maden:
Det første vi ser på, er om det er hjemmelavet? Er det sild fra glas? Hvor kommer brødet fra? Er maden lavet fra bunden, eller er det halvfabrikat?
Det andre vi ser på præsentationen. Vi mener som Gitte Kik, at det ikke skal være overpyntet. Det skal kun være pynt som tilfører retten noget smagsmæssigt. Nogle restauranter skjuler dårligt håndværk med overdimensionerede salatblade, appelsinskiver og tomater. Som regel er dette bare madspild.
Det tredje vi ser på er selve spisesedlen. Hvor stort er udvalget? Har man nogle specialiteter på sedlen?
Det næste er størrelsen. Det går ikke med ”michelinbidder” på en frokostrestaurant. Det skal være solid størrelse på smørrebrødet, men ikke et monster.
Så kommer vi til smagen. Det skal være velsmagende og velbalanceret.
Restauranten:
Restauranten skal være hyggelig. Det behøver ikke være rødternede duge, men der skal være en glad summende lyd når du kommer ind. Folk hygger sig på frokostrestauranter, og det skal vises og hør. Det skal være som du kommer hjem i stuen til ejerne.
Servicen skal være god. Effektiv og venlig
Vi ser på øludvalget. Har du øl som kan parres sammen med maden? Skære gennem, balancere og fremhæve smage i de forskellige retter? Det er som regel bedre valg en standard pilsner.
Til slut ser vi på prisen, om hele oplevelsen er værd det de vil have.
Vi kommer til at bruge en skala på 1-6 ømf’er. ØMF står for Øl, mad og folk. 6 vil være svært vanskeligt at få.
Se hvordan du parre øl og mad. Læs mere her
Seneste kommentarer