I min søgen efter det bedste svinekød har jeg kommet til skanken. Beklager bacon, stegt flæsk, pulled pork, ribbensteg og svinekæber, jeg tror vi har en vinder! Svineskank er en fantastisk ret. Kødet er næsten så mørt som pulled pork, og kan bare drages fra hinanden.
Det hele er omringet af en tyk, sprød, himmelsk svær. Meget mere svær en du ville få når du laver en ribbensteg. Denne gang havde jeg mange forskellige rodfrugter liggende, som jeg lavede som tilbehør. Den vil også smage fantastisk med rodmos.
Prøv den og den smager godt med brown eller pale ale.
Ølstegt svineskank med rodfrugter
Velsmagende svineskank
Ingredienser
- 3 stk svineskank ca 1 kg per stk
- Salt og peber
- 3 stk pastinak
- 3 stk Løg
- 1 stk fennikel
- 1/2 stk knoldselleri
- 3 stk Sellerirod
- 4 stk Gulerødder
- 5 stk Kartofler
- 3 kviste Timian
- 3 stk Laurbærblade
- øl ca 1/2 til 1 liter. Gerne pale eller brown ale
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser
- Rids sværen i harlekinmønstret tern. Brug en skarp kniv, skær helt ind til kødet, men ikke i kødet.
- Gnid sværen godt ind med groft salt.
- Stil skanken oprejst i et stort ildfast fad. Da skankene er store, måtte jeg bruge 2 fade. Hvis de ikke står af sig selv, kan du lægge lidt aluminiumsfolie under for at støtte den op. Da det kommer øl i bunden af fadet, har jeg skåret den del af sværen af, som vil sidde i øl. Den vil ikke blive sprød, så jeg skærer den af og griller ved siden af.
- Sæt fadet i en kold grill eller på nederste rille i en kold ovn.
- Tænd for indirekte grilning eller ovnen på 180 grader, og lad skankene stege i ½ - 1 time.
- Skær grøntsager og kartofler i store stykker.
- Læg grøntsager omkring kødet, sammen med krydderierne. Hæld øllet over grøntsagerne
- Steg skankerne til kødet nemt slipper benet. Totalt 3 timer – plus/minus et kvarter. Hæld gerne mere øl over grønsagerne om det fordamper.
- Når du serverer skæres kødet først fra benene og derefter i skiver. Server det sammen med urter, grøntsager og kartofler. Pynt med frisk timian
Noter
Med inspiration fra Samvirke.dk
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var
Seneste kommentarer