Biergartens i

BERLIN

 

 

 

 

 

 

Berlin har mange dejlige ølhaver spredt rundt i de forskellige kvarterer – her er en lille guide.

Nyd en dejlig
ølhave i Berlin:

Hedebølge i Berlin, samt corona restriktioner indendørs? 

Hvad gør man? 

Man har ikke så lyst til at testes hver dag, så svaret blev at gå i Biergarten.  Berlin har mange af de, de er hyggelige og stemningen er god!  De er også pilsnerens højborge. Du får ikke IPA eller andre typer, måske en schwarzbier her og der.  Men når der er 30 grader+, så er pilsneren den perfekte tørstedrik. 

Her er nogle af mine favoritter:

 

Vore

Udvalgte

 

^
Bryggeri og ølhave

BRLO Brwhouse
Se vor anmeldelse her.

 

^

Hjemmeside – klik her
Adresse: Schöneberger Str. 16, 10963 Berlin

BRLO er skal altid besøges, når vi er i Berlin.  De er et bryghus, med fingeren på pulsen.  I deres store have, får du tilgang til deres bedste øl, så her får du også IPA, om du skulle savne det fra de andre haver! 

I køkkenet har de et mål:  At løfte forholdet mellem mad og øl til et helt nyt niveau. Det taler til mig, mad-i- øl manden.  Tyskland er et kødelskende land, men de har som de skriver ironisk nok, besluttet at grøntsager skal have hovedrollen.  Fermenteret, røget, dehydreret og stegt – dette er visionen for CEO og chef for kulinarisk Ben Pommer. Hver ret demonstrerer den alsidighed, kompleksitet og den brede vifte af smag, som grøntsager er har. Dette viser os, at grøntsager ikke behøver at være side ret, men kan være hovedretten. Det var et inspirerende besøg, når man er midt i skrivningen af bogen ølvegetar.

Men er du kødelsker, kan du få kød som en add-on på menuen.

BRLO har det rå, rustikke look, som har blevet så populært de senere år.  Den store have er omkranset af forskellige containere, hvor du får købt øl og mad.  Det er forskellig menu udenfor end inde i restauranten.

Stemningen er god og venlig.  Det er måske en anelse flere hipstere her, end i da andre ølhaver.

^
Den vakreste

Cafe am Neuen See

 

^

Hjemmeside – klik her
Adresse: Lichtensteinallee 2, 10787 Berlin

Dette er den smukkeste biergarten i Berlin, måske smukkeste af alle uanset hvor du er. Den ligger naturskønt ved elven Spree som løber gennem den store park – Tiergarten.  Min hustru sagde det var lidt som ved Furesøen – men jeg mener det er 10 x flottere.  Det man har fælles, er at man kan se kajakker og robåde sejle forbi når du nyder en dejlig, velskænket kold øl.

Café Am Neuen See er også den mest populære ølhave i Berlin.  Når det er godt vær, er det fuldt op der ude i skoven, som ligger midt i byen.  Stemningen er god og folk er venlige.

Det er på sædvanlig vis ikke det store øludvalg. Du får de lyse øl.  Madudvalget er lidt bedre end andre steder.  Du kan få steinovnspizza, pretzel, leverpølse m.m.  Når restauranten er åben, kan du få flere tyske klassikere.

Stemningen er meget god, det hele minder mig lidt om Smukfest.

Hvis man vil videre, kan man gå langs floden en lille kilometer, så kommer man til ølhaven Schleusenkrug

Gensbesøg i 2023 – og fortsat smukt!

^
Den ældste

Prater Biergarten

 

^

Hjemmeside – klik her
Adresse: Kastanienallee 7-9, 10435 Berlin

 

Dette er den ældste ølhave i Berlin.  Den har ligget på Prenzlauer Berg siden 1837.  Den ser ikke så stor ud fra gaden, men når du kommer ind, åbner det sig et kæmpehave. Det er Berlins største, så det er god chance for at få en plads.  Den er omkranset af store, gamle træer, så du kan også finde skygge for solen.

De har egne Prater øl, og det er de lyse, samt en schwarzbier.  Af mad kan du få karrywurst og pretzel.  Når restauranten har åbent, er det mere tysk mad at få.

Dette var den første ølhave vi var i nogensinde i Berlin, og vi elsker at komme tilbage.  Det er en let stemning, og det er folk i alle aldre.

Genbesøg i 2023 – og den holder standarden!

 

Galleri

Flere stemnings-billeder 

Flere

Ølhaver

^
Den ved floden

Zollpackhof Biergarten

^

Hjemmeside – klik her
Adresse: Elisabeth-Abegg-Straße 1, 10557 Berlin

Nede ved floden Spree i Berlin Mitte, ligger denne biergarten som også er meget populær.  Vi havde blevet sultne da vi ankom, og gik først i restauranten som serverer bayersk/østrigsk mad. Min sprøde schweinhaxe var god – som hustruens salat også var det.  Vi sat ude på altanen i det fine vær, med udsigt til haven og elven.  Restauranten er hyggelig, og den vil vi gerne besøge på et vinterbesøg også.

Efter den dejlig frokost – hvor vi kunne sidde at se ned på de andre, valgt vi at gå ned til de andre. Ølhaven ligger dejlig ned til floden, og det er en dejlig stemning der.  Man kan få forskellige lyse øl man kan også få købt flamküchen.

Stemningen er også god her, og der er en god blanding af folk.

^
Den lille hyggelige

Schleusenkrug

^

Hjemmeside – klik her
Adresse: Müller-Breslau-Straße 14b, 10623 Berlin

Vi kom gående fra Café am Menuen See. Det er en dejlig spadseretur langs floden. Passe lang. Schleusenkrug er ikke så stor, men meget hyggeligt. De har en lille afdeling, hvor du sidder helt ned til floden. Den andre del er større, men dejlig intim.

Igen for du de lyse øl. Menuen er måske lidt mere caféagtig. Det er både vegetarretter og kød.

Betjeningen er meget hyggelige. Jeg havde købt øl og bar de på en bakke, som på helt mærkeligt vis kom til at vælte. De kom hurtigt til undsætning og tilbød også nye øl. Stærkt!

Stemningen var god, og klientellet var af den lidt yngre garde

Gensbesøg i 2023 – helt fantastisk – og god flammkuchen!

^
Den med de bibelske navn

Golgatha  Biergarten

^

Hjemmeside – klik her
Adresse: Katzbachstraße, 10965 Berlin

Inde i parken med et vandfald, Victoriaparken, finder du ølhavnen med det bibelske navn Golgatha. Vi ankommer måske lidt tidligt. Klokken er 12, så det er ikke så mange der. Regnet hjælper vel hælder ikke. Men de åbner tidligt (kl 09), og her sidder mennesker og nyder sin avis og slapper af. Nogle med en the, andre med en kold ravfarvet, velskænket drik.

Det er god plads udenfor.  Man kan også gå op trappen til tagterrasse med 360 graders sol (om den altså skinner) Du kan købe mad fra grillen udenfor, og indenfor har de kage om det skulle friste.

Stemningen var meget stille og afslappet da vi var der, klokken var jo kun tolv på en arbejdsdag. Men vi tror beliggenheden på Kreuzberg og når man ser den hippe, servicemindede betjening, vil det være god gang i den nogle timer senere. Vi fik høre at den er populær hos de lokale.

^
Den på peberbjerget

Pfefferbrau – Restaurant und Bergbraurei

^

Hjemmeside – klik her
Adresse: Schönhauser Allee 176, 10119 Berlin

Den er godt gemt denne biergarten. Ikke så langt fra Prater kommer man til en buet indgang i en anonym mur. Man går op trappen, og voila! En biergarten!  Den er bare ikke helt af det folkelige slag vi kan lide. Den minder lidt mere om Skovshoved kurhotel, uden kur og elegance. Men den skal få, for den prøver.

Det er ingen bænke, men hvide café stole af klapsamnen type.

Det som er fedt, er at når du går på toiletterne kommer du forbi brygkedlerne.

Vi var der sent en aften, efter at været i Prater. På vejen havde vi dejlig pitstop på det som har blevet min vens bar. Den hedder bare Hermans belgian bar. Den anbefales!

Galleri

Dejlige,
Dejlige

Berlin

 

Flere

Ølhaver besøgt i 2023

^
Den lukker næste morgen

Birgit

^

Hjemmeside – klik her
Adresse: Schleusenufer 3, 10997 Berlin

I år startet vi vores tur rundt i Biergarten i oasen Birgit i Kreuzberg. Ikke en dårlig start!  Vi havde kommet til Berlin en time før, og var tørste på oplevelser og godt øl.  Denne ølhave er en spændende og charmerende blanding af traditionel Biergarten som forvandler sig til en pulserende club  med DJ når solen går ned, oglukker 09 om morgenen.

Vi kommer ind til en collage af farverige haveborde, vintage karuseller og nostalgiske spil, som understreger atmosfæren af boheme-æstetik og eventyr.  I nogle af pavilloner er der tapet på vægge, og det gør det ikke dårligere at vi bliver ønsket velkommen med 80er musik.

I den rustikke bar, har man bedre udvalg en de fleste biergartens.  Du kan bl.a. få øl fra BRLO.  Der er en afslappet atmosfære. Anbefales!

^
Den børnevenlige

Biergarten Jockel

^

Ingen hjemmesie
Adresse: Ratiborstraße 14c, 10999 Berlin

Vi går ned langs Landwehrkanal og kommer til Biregarten Jockel. Den ligger flot ned til kanalen og er familievenlig, da der ligger en stor legeplads op at ølhaven.

Der er god plads og ok stemning, men vi var ikke helt oppe at ringe. Øllene var så som så, den flammkûchen vi fik smage var langt fra det bedste vi fik serveret i Berlin.

^
Den Urbane og Hippe

Urban Spree

^

Hjemmeside – klik her
Adresse: Revaler Str. 99, 10245 Berlin

I Friedrichshain finder du ølhaven som bekræfter myten om den pulserende og kulturelle scene i Berlin.  Her er det en stor overvægt af sortklædte kunstnere og hipstere.  Det ligger i Raw-Gelände, et tidligere jernbanedepot, der er omdannet til et kulturelt centrum med klubber, gallerier og kunststudier.

Ølhaven er et stort, udendørs område, i den rå industrielle æstetik som passer til området. Væggene rundt bliver bugt som lærred for lokale og internationale kunstnere.  Det gør det spændende og inspirerende sted at være.

De har et godt udvalg af spændende øl, og rigtigt mange cocktails til at nyde i varmen.  Da vi var der en ret efter åbning en mandag, var det ikke så mange der og svært at bedømme stemningen.

^
Den med klatrestativ

Cassiopeia Sommergarten

^

Hjemmeside – klik her
Adresse: Revaler Str. 99, 10245 Berlin

Vi går videre ind i Raw-Gelände og finder en lille indgang ved siden af et tårn. Vi går ind gennem den rustikke og graffitipregede indgang åbner det sig en lille oase.  Det er en stor bar med stort udvalg af øl, mange i Heineken sfæren, men også et udvalg gode lokale øl på sine mange haner.

Du har udsigt til et tårn, som har blevet et klatretårn, altså et gammelt højt tårn et lille rundetårn. Det er spændende at se de forskellige klatrere prøve at komme til top. 

Stemningen er afslappet, og det er en større variation af mennesketyper, end det var på Urban Spree.  Lidt flere farver på tøjet og sminken.

En dejlig, ikke for stor have med gode øl.

^
Den med eget bryggeri

Privatbraüerei Schalander

^

Hjemmeside – klik her
Adresse: Revaler Str. 99, Haus 9, 10245 Berlin

Vi går videre og kommer til en oase for bier – og bag der ligger et lille bryghus med en ølhave.  Der er mange pladser i aftensolen, med en lille bar.  Videre er det en lidt mere indelukket have, og et indendørs lokale.

Stemningen er rigtig hyggelig, og menneskene er et godt udvalg af befolkningen.  Betjeningen er meget hyggelige, den en er fra Flensburg, og er meget positive til Danskere (og Nordmænd).

Bryggeriet har fem forskellige øl, og de smager udmærket. Da det er fuldt i aftensolen, sætter vi os i den lille have, hvor vi føler os meget grønne, da det er klatreplanter som omringer den lille have.  Meget positivt.

Jeg anbefaler at man tager til denne og de andre haver i Raw-Gelände

Galleri

Berlin,
Fortsat
Dejlig i
2023

 

Gå ikke glip af en fantastisk stemning.

M.G Petersens gamle Familiehave er indbegrebet af Dansk HYGGE.  Bindingsværk, rødternede duge, stråhatte, udendørsservering, høje smørrebrød, levende musik og ikke mindst hyggeligt samvær.  Det måske det mest autentiske du kan finde i København.

Flere ølhaver

Vi har desværre ikke nået alle – her er flere som skal være gode.

Brewdog Tapdog Berlin

Har ikke været her efter Stone Brewing solgte det til BrewDog, men var der når Stone havde det.  Det var et fantastisk sted.  Ligger lidt ud af byen, men værd det!  
Anmeldelsen er af Stone – men meget passer

Sommergarten James June

Denne stod på listen – men regnet satte stopper.  Egentlig et eventsted, men skal have en fantastisk biergarten. 

Klunkenkranich

Dette er en meget populær tagterasse.  Vær tidlig ude!