Maden?  Ja, de har mad.  Værd at spise?  Nej.  Vi startet med havets sølv – sild. Den var næsten lige så harsk som betjeningen.

Øl, Mad og Folk

Vi ankommer Rabes Have en lørdag eftermiddag.  Det passer vist ikke betjeningen, de vil vist hjem, og grynter et eller andet uforståeligt til os.  Da vi er sultne, prøver vi at få bekræftet at køkkenet er åbent, og får en modvillig bekræftelse.

Rabes Have har stået på ønskesedlen over frokostrestauranter i lang tid.  Top Christianshavns hygge går det rygter om.   Det stemmer når vi taler om interiøret. Mormorhygge vil vi kalde det.  Træpaneler i Tuborg grønt, med vægge malt i offwhite er altid godt.  Malerier med maritime motiver pryder det offwhite. Der er rustikke møbler i træ og lidt stof og hud.  Midt inde er det en lille bar. Udenfor skal det være en hyggelig gårdhave.  Hvis jeg skulle anmelde for min værtshusblog – Gule Gardiner og Klassikere – ville jeg være helt oppe og ringe.  Desværre for Rabes Have, anmeldes en frokostrestaurant på andre parametre.

Maden?  Ja, de har mad.  Værd at spise?  Nej.  Vi startet med havets sølv – sild. Den var næsten lige så harsk som betjeningen.  Havde den måske stået ude hele dagen?  Selv ihærdig nedskylning med snaps hjalp ikke.  Den var uspiselig og vi efterlod det meste på tallerken.  Underlig hvor hurtig man kan miste appetitten.  Vi fik vist også en æggemad, uden at blive imponeret.

Betjeningen?  Det virket som målet var at få os ud af vagten så hurtig som muligt, så de kunne komme hjem.  Det virket efter hensigten.

Øllet?  50kr for 0,4 for øl fra monopolet? 125 kr per liter?  Det er vel det dyreste vi har set på de frokostrestauranter vi har besøgt.  Udover monopoløl på fad, har de også øl fra Amager Bryghus.

1 velfortjent ømf til Rabes Have.  Vi får håbe for deres del at det bare var en svipser.

  • Hjemmelavet mad 20% 20%
  • Præsentation af mad 10% 10%

%

Øludvalg

  • Hyggestemning 20% 20%
  • Portionsstørrelse 20% 20%
  • Personale og service 1% 1%

%

Velsmagende

Se vores guide til flere af Københavns frokostrestauranter her