Rugbrødslagkage. Smag lidt på ordet, før vi går til kagen. Det er vel en modsætning som vil noget? Rugbrød som skal være sundt og lagkage som ikke bliver sæt på som veldigt sundt. Rubgrød som ikke er særlig sødt og lagkage som er en sød drøm. Kan dette kombineres, og kan de smage godt?
Den første rugbrødskage kan dateres tilbage til 1754, og den gang var det for at udnytte alle madrester. Rugbrødrester blev gemt for at lave rugbrødslagkage.
Så, til det store spørgsmål? Kan disse modsætningerne smage godt? Ja, det kan de. Dette er det bedste rugbrød(;-)) denne Nordmanden har smagt. Det er også den bedste lagkage. Kombinationen er overraskende god, ja himmelsk.
Har I aldrig prøvet denne, er det virkelig på tide!
Rugbrødlagkage fra Sønderjylland
Ingredienser
Lagkagen
- 6 æg delt i æggehvider og æggeblommer)
- 250 g Sukker
- 100 g rugbrød Helst Sønderjysk og ikke groft
- 1 tsk bagepulver
- 100 g hasselnøtter finthakkede
- 0,5 l piskefløde flødeskum til fyld
- 600 g hindbær
- 50 g rørsukker
Pynt
- 0,25 l piskefløde flødeskum til pynt
- hindbær
- blåbær
- høvlet chokolade
Sådan gør du
- Sæt hindbærerne i en skål med ca 50 g rørsukker – bruges til en råsyltetøj
- Pisk æggehviderne med sukker, til de er helt stive, og tilsæt æggeblommerne mens der røres godt.
- Bland det revne rugbrød, bagepulver og nødder, og vend forsigtigt blandingen i dejen.
- Fordel den i 3 lagekageforme med smurt bagepapir. Bag ca. 10 min. i 220 grader varm ovn. (jeg bagte en af gangen – da jeg kunne havde en bageform det er også ok men forlænger naturligvis det samlede tidsforbrug)
- Bland den piskede fløde og råsyltetøjet sammen
- Læg bundene lagvis med hindbærflødeskum.
- Pynt med bær og flødeskum
- Drys med chokolade øverst.
Seneste kommentarer