Rugbrødslagkage.  Smag lidt på ordet, før vi går til kagen.  Det er vel en modsætning som vil noget?  Rugbrød som skal være sundt og lagkage som ikke bliver sæt på som veldigt sundt. Rubgrød som ikke er særlig sødt og lagkage som er en sød drøm.  Kan dette kombineres, og kan de smage godt?

Øl,Mad og FOlk

 

Den første rugbrødskage kan dateres tilbage til 1754, og den gang var det for at udnytte alle madrester. Rugbrødrester blev gemt for at lave rugbrødslagkage.

Øl,Mad og Folk

Så, til det store spørgsmål?  Kan disse modsætningerne smage godt?  Ja, det kan de.  Dette er det bedste rugbrød(;-)) denne Nordmanden har smagt.  Det er også den bedste lagkage.  Kombinationen er overraskende god, ja himmelsk.

Har I aldrig prøvet denne, er det virkelig på tide!

Øl,Mad og Folk
Rugbrødlagkage fra Sønderjylland
Print Recipe
Verdens bedste rugbrødslagkage
Antal personer Forberedelses tid
1 kage 10 minutter
Tilberedningstid
40 minutter
Antal personer Forberedelses tid
1 kage 10 minutter
Tilberedningstid
40 minutter
Øl,Mad og Folk
Rugbrødlagkage fra Sønderjylland
Print Recipe
Verdens bedste rugbrødslagkage
Antal personer Forberedelses tid
1 kage 10 minutter
Tilberedningstid
40 minutter
Antal personer Forberedelses tid
1 kage 10 minutter
Tilberedningstid
40 minutter
Ingredienser
Lagkagen
Pynt
Antal personer: kage
Instruktioner
  1. Sæt hindbærerne i en skål med ca 50 g rørsukker – bruges til en råsyltetøj
  2. Pisk æggehviderne med sukker, til de er helt stive, og tilsæt en æggeblomme mens der røres godt.
  3. Bland det revne rugbrød, bagepulver og nødder, og vend forsigtigt blandingen i dejen.
    Øl,mad og folk
  4. Fordel den i 3 lagekageforme med smurt bagepapir. Bag ca. 10 min. i 220 grader varm ovn. (jeg bagte en af gangen – da jeg kunne havde en bageform det er også ok men forlænger naturligvis det samlede tidsforbrug)
  5. Bland den piskede fløde og råsyltetøjet sammen
    Øl,Mad og FOlk
  6. Læg bundene lagvis med hindbærflødeskum.
  7. Pynt med bær og flødeskum
    Øl,mad og Folk
  8. Drys med chokolade øverst.
    Øl,Mad og FOlk
Del denne opskrift