Kan man lave et vegetarisk “silde”bord? Svaret er definitivt, ja! Opskriften på sild af aubergine er ret overbevisende for gæster. Flere gange har min gæster troet det er silden som svømmer i havet. Dette har vært med auberginesild som har ligget i en dressing natten over.
Hvad med de stegte sild? Kan man efterligne det? Ved ikke om folk vil tro det er den svømmende sild, men hvis du vil servere et velsmagende alternativ til din vegetargæst til frokosten, er dette dit valg. Konsistens og smag er som andre marinerede sild. Du eller gæsten(ene) vil ikke blive skuffet,
Du kan også bruge det på frokostbordet, hvis du skal ha 3 sild på bordet
Til den stegte auberginesild fik jeg en god lager. Se hvordan øl og mad passer sammen her,
Stegte marinerede auberginesild
Ingredienser
Aubergine
- 1 stk aubergine
- 1 stk Rødløg I skiver
- 1 stk gulerod i skiver
- Rugmel
Lage
- 2,5 spsk Sukker
- 4 spsk Lagereddike
- 4 tsk salt
- 3,5 dl vand
- 3,5 dl øl
- 2 stk Laurbærblade
Sådan gør du
Lage
- I en stor gryde kommer alle ingredienserne til lagen. Rør godt sammen og kog op. Lad den simre i 10 minutter
Aubergine
- Hvis du vil at den skal ligne silden mest muligt skal du skrælle den - men det er ikke nødvendig for smagen. Del den i 2 på langs. Skær de så i 6 mm tykkelse, det er en perfekt tykkelse Det nemmeste er at bruge en mandolin.
- Fisk op krydderierne og hæld auberginerne ned i lagen. Lad de koge i 5-7 minutter til de er lidt gennemsigtige. Ikke for længe så de bliver til mos. Ta de op og skyl i vand. Præs ud så meget væske som muligt.
- Vend aubergine i rugmel og steg gyldenbrun på begge sider.
- I en skål eller fad med høje kanter lægger du aubergine, løg, gulerødder. Hæld kold lage over, gerne med laurbærblade og lad den stå til næste dag
- Server!
Spændende og nyt!