Denne karry “sild” er den samme dressing som bliver brugt for de sild som svømmer i havet. Faktisk har jeg lavet denne med auberginesild og de som spiste troede det var ægte sild!
Hemmeligheden er at lave dine auberginesild rigtigt. Jeg bruger mandolin for at få sildene i 6 mm tykkelse. Udover dette bruger jeg en belgisk ale i lagen. Jeg bruger også rigelig med salt i lagen – men være ikke bange – de ligger kun 5-7 minutter i lagen og får kun et bid af salt. Det bliver lidt havagtig, Lidt på samme måden som silden i havet har lidt havsmag i sig.
Den kan være en del af 3 x sild på forkostbordet.
Lad den ligge at trække natten over, og du har en dejlig ret.
Jeg drikker en IPA til. Se hvordan øl og mad passer sammen her,
Vegetar karry auberginesild
Ingredienser
Aubergine
- 1 stk aubergine
Lage
- 2 spsk Lagereddike
- 2,5 spsk Sukker
- 3 spsk salt
- 3,5 dl vand
- 3,5 dl øl Brugte en belgisk bruine
- 2 stk Laurbærblade
Marinade
- 3 spsk mayonnaise
- 1 spsk pickles
- 2 tsk karrypulver
- 2 spsk creme fraiche
- 1 stk Løg finhakket
- 1 stk æble skåret i tern
- Æg hårdkogt - valgfrit
Sådan gør du
Aubergine
- I en stor gryde kommer alle ingredienserne til lagen. Rør godt sammen og kog op. Lad den simre i 10 minutter
- Hvis du vil at den skal ligne silden mest muligt skal du skrælle den - men det er ikke nødvendig for smagen. Del den i 2 på langs. Skær de så i 6 mm tykkelse, det er en perfekt tykkelse Det nemmeste er at bruge en mandolin.
- Fisk op krydderierne og hæld auberginerne ned i lagen. Lad de koge i 5-7 minutter til de er lidt gennemsigtige. Ikke for længe så de bliver til mos.
Marinade
- Rør sammen mayonnaise, karry, pickles og 2 spsk af lagen.
- Skær auberginefileterne i bider, Skræl løg og hak fint, skyl æblet og skær i små tern
- Rør sild, løg og æbletern i karrydressingen. Smag til med salt og peber. Lad de stå i køleskabet over natten.
- Server med kogte æg, delt i kvarte, samt lidt grønt.
Karrysild er min favorit sild – også som vegetar!