Men hvorfor skal alle de blomster og andet pynte fnidder fnadder skjule de gode råvarer? Kan ikke den udsøgte mad tale for sig selv? Vi er på en restaurant, ikke i botanisk have.
Det findes ingenting hyggeligere end en Københavnsk kælderbeværtning. Det er skrevet bøger om disse kulturinstitutioner. I kælderen på Arbejdermuseet ligger den eneste fredede af slagsen, nemlig Cafe og Ølhalle 1892. Når du går ned ad trappen til beværtningen træder du direkte ind i hvordan den så ud i 1892.
Vi tager en rundtur i museet før vi indtager vores frokost. I den gamle cafe inde i museet møder vi Stjerne Pilsner for første gang. Pilsner som var i sin tid kooperationens populære bud på en bajer til folket. Et godt pitstop på museumsvandringen.
Det er smukt at afslutte turen i Cafe og Ølhallen. Den er flot restaureret. Der er brystpanel og vægge med et særlig smukt apotekerloft står frem. Der er intet kaos, da Stauning overvåger det hele fra væggen. Vi får plads i et sidelokale med et stort emaljeskilt fra Stjernens bryggeri. Folket hygger sig gevaldigt under skiltet.
På lørdage er der buffet. Vi er ikke specielt glade for buffeter, da man nogle gange kan undre på hvor længe maden har stået, og hvor frisk den er. Her er det en anderledes god ide og fungerer meget godt. Du får små snitter af smørrebrød og det giver dig muligheden for at smage på forskellige smørrebrød du vanligvis ikke smager.
Vi kaster os over snittene og starter med æg og rejer på smørstegt franskbrød. En udmærket start, hønsesalat med æbler og bacon er heller ikke at foragte. Frisk og god. Roastbeefen er lidt ble bleg i det, men smager godt og de friterede løgringe giver et smil på læberne. Ribbensteg er altid godt, og før desserten afslutter vi med en nydelig tatar. Men den ultimative oplevelse var kikskagen. Den fik os tilbage til minderne om mormor. Alt er hjemmelavet med friske og økologiske råvarer.
Men hvorfor skal alle de blomster og andet pynte fnidder fnadder skjule de gode råvarer? Kan ikke den udsøgte mad tale for sig selv? Vi er på en restaurant, ikke i botanisk have.
Man skulle tro at man i folkets kælder ville have et godt udvalg af øl, men dengang ej. Der er Stjerne Pilsner, lidt Jacobsen og det er omtrent det.
Servicen er hurtigt og god. Den var hyggelig og med et smil. Stemningen i lokalet var hyggelig, og gæster i alle aldre hygget sig.
Prisen for en buffet er 199 per person.
- Hjemmelavet mad 90%
- Præsentation af mad 30%
%
Øludvalg
- Hyggestemning 75%
- Portionsstørrelse 90%
- Personale og service 80%
%
Seneste kommentarer