Betalt partnerskab med Midtfyns Bryghus

California Gold Rush Cocktail er en moderne cocktail, der blev skabt af en bartender ved navn Jon Santer i slutningen af 1990’erne. Santer arbejdede på Absinthe Brasserie & Bar i San Francisco, Californien på det tidspunkt.

Cocktailen blev opkaldt efter Californiens guldfeber i midten af 1800-tallet, som var en periode med stor migration til Californien i jagten på guld. Guldfeberen var et definerende øjeblik i Californiens historie, og cocktailen hylder dette vigtige begivenhed.

Cocktailen er lavet med bourbon, honningsirup, citronsaft og i vores version med øl. Kombinationen af den søde honningsirup og den syrlige citronsaft skaber en balance af smag, mens bourbon tilføjer en varm, røget dybde til drinken. Tilsætningen af øl tilføjer lidt brus og en festlig touch, som om man skåler for en succesfuld søgen efter guld.

California Gold Rush Cocktail er siden blevet en populær drink i San Francisco, og den er stadig en favorit blandt bourbon-elskere og historie entusiaster.

Jeg brugte en frisk Saison fra Midtfyns Bryghus

 

California Goldrush

En dejlig cocktail med whisky, øl, honning og citron
5 fra 7 stemmer
Forb. tid 5 minutter
Ret Drinks
Køkken Ølcocktail
Antal 1 cocktail

Ingredienser
  

  • 4,5 cl whisky
  • 3 cl citronsaft nypresset
  • 2 cl honningsirup 3 dele honning - 1 del vand
  • 33 cl øl saison, pilsner eller pale ale
  • 2 ryst angustura Bitter
  • citronskive

Sådan gør du
 

  • I en shaker ryster whisky, citronsaft og honningsirup sammen med is. Hæld i et højt cocktailglas med is. Fyld op med din valgte øl (jeg brugte en saison fra Midtfyns Bryghus) og ryst 2 gange med Angostura Bitters over toppen og server med en citronskive.
  • Skål!

Noter

Opskrift 307
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var