Det franske køkken.  Det er vel standarden mange strever efter!  Rilette er en af de klassiske retter på det franske landmandsbord.  Det er jo fantastisk godt.  Dejlig kød, som er langtidskogt med masser af fedt.  Lad det stå i køleskabet for at godgjøre sig i nogle dage, så har du en vinder!

Mit udgangspunkt var at skulle lave en svinerilette, men så kom jeg over nogle andelår.  “Det kan vel ikke skade?” tænkte jeg og puttet også de i gryden.  Det gjorde den bare bedre. 

Vi havde nogle frankofile over for middag, og den blev mere en godkendt.

Du kan vælge at bruge lardo eller svinefedt i en pakke.  Jeg brugte det sidste, da jeg ikke fik fat i god lardo.  Men fedtet var godt.

Det anden man skal følge lidt, er kogetiden.  Det kan være færdig efter 2 timer, men kan også bruge op mod 4.  Det kommer an på størrelsen af dine kødtern, og hvad slags kød du har.  Min tog lidt over 3 timer.  Den øl jeg brugte i min rilette, var en WIT.  Du kan også bruge hvedeøl!

Prøv den! Velbekomme!

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER

Ande- og svinerillette

Bliv forført til en tur til Frankrige med denne rustikke franske klassiker
5 fra 4 stemmer
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 3 t
6 d
Samlet tid 6 d 3 t 15 min
Ret Forret
Køkken Europæisk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 250 g grisefedt skåret i 1 cm tern
  • 500 g nakkefilet skåret i 2 cm tern
  • 250 g flæsk du kan også bruge ribbensteg
  • 2 stk andelår
  • havsalt
  • hvid peber
  • 100 ml øl wit eller hvedeøl
  • 100 ml vand
  • 1 fed hvidløg skrællet, men hel
  • 1 stang stangselleri en lille stang
  • 1 stk løg lille
  • 1 stk gulerod lille
  • 1 kvast urter salvie, timian, rosmarin og laurbærblad
  • Surdejgsbrød

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • I en stor skål lægger du fedt og kød. Lrydre med salt og peber. Dæk og lad den stå i køleskab natten over.
  • Sæt ovnen til 160 grader
  • Fjern kødet fra køleskabet. Find en stor ildfast gryde og læg kødet ned i. Tilsæt resten af ingredienserne. Dæk med låg og lad det bage i 3 timer, eller til kødet kan nemt flækkes.
  • Tag gryden ud af ovnen. Tag alt fra gryden over i en skål, og lad det køle ned. Sæt skålen i et isbad, så den køler ned og får sat sig.
  • Fjern krydderurterne. Med fingrene flækker du kødet som du gør med pulled pork. Når den køler ned, vil den starte og blive hvid. Da tilpasser du krydringen. Vær generøs, da rillette serveres kold, og det dulmer lidt styrken på krydringen.
  • Overfør det flækkede kød til et skoldet sylteglas. Dæk med overskydende fedt eller dæk med udskåret bagepapir, og forsegl glasset
  • Sæt det i køleskabet uden at røre det i en uge. På denne måde får smagen udviklet sig. Når den er klar, la den komme i værelsestemperatur.
  • Server med ristet surdejsbrød of cornichoner
  • Velbekomme!
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER