Jeg har tidligere lavet fantastiske bagte ølfritter. Denne gang gør vi det i frituren.
Du skal sætte af lidt tid, da for at trække stivelse ud af kartoflerne skal de ligge i øl i 1-1,5 time. Siden koger jeg dem, for så at putte dem i frituren 2 gange – så du kan godt se det tager lidt tid. Men dette gør at de bliver sprøde og smagfulde.
Det er nemt at lave og de kan også krydres med mange forskellige krydderier – men salt er fortsat min favorit.
Jeg lavede disse første gang til de Klassiske Fish and Chips
Friterede ØLFRITTER
Smagfuld sprøde pommes frites
Ingredienser
- 6 stk bagekartofler
- 1 l øl jeg brugte en pilsener
- olie fritureolie til stegning
- 2 spsk salt juster efter behov
Sådan gør du
- Kartoflerne skrælles. Skær de så til kartofler. Ikke de helt tynde, men heller ikke de helt tykke
- Opløs 2 spsk salt i øllet. Put kartoflerne i og lad de udølles i 1-1,5 time. Øllet skal dække alle kartofler
- Kog derpå kartoflerne i saltet vand til de er næsten møre - 4-8 min alt efter tykkelse på pommes fritesene . Skyl de så i koldt vand så de bliver helt kolde. Læg de så på tørkerul og tør de helt af.
- Steg de såi friture, som holder 150 grader, til de begynder at tage lidt farve, ca. 5-8 minutter. Gør det ad flere omgange, da det vigtigt ikke at overlæsse frituren,.
- Lad de så køle lidt ned når du evt tilbereder de andre madvarer du laver
- Lige inden de skal spises, kommes de i rygende varm friture (190 grader) til de er gyldne og sprøde. Pas på at ikke overfylde frituren. Læg de på tørkerul så de de suger op den overskydende olie.
- Salt og server!
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var
Seneste kommentarer