Kålrabi er en af de sundeste grøntsager som findes, og er min favorit. Desværre bruges den til for lidt, næsten bare til mos. Den kan bruges til masse forskelligt. Her bruger vi den som pasta. Det bliver fantastisk godt.
Har du ikke en kålrabi for hånden – kan du også bruge sellerirod – eller pastaen ziti om du ikke skal have en vegansk opsrift.
For at lave pasta af grøntsager behøver du en god “spiralizer” da de kan være ret hårde, og du har behov for godt værktøj.
Denne ret er en dejlig ret i fad, med alle de gode italienske ingredienser. En ret i fad, med et dejlig ostelåg.
Til retten drikker jeg en dejlig lagerøl til. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Kålrabi ziti med grønkål og svampe
Ingredienser
- 1 spsk Olivenolie jomfruolie
- 2 fed hvidløg finhakket eller presset
- 1 stk Løg hakket
- 350 g grønkål
- 300 g portobello svampe skåret i små siver
- 1 stk Kålrabi medium størrelse, spiralisered med blad str C
- Salt og peber
- 1 ds hakkede tomater
- 50+10 ml lagerøl 1 spsk er 5 ml
- 2 tsk Rosmarin friskhakket eller tørret
- 2 tsk tørret oregano
- 1/2 tsk chiliflager
- 250 g ricotta
- 75 g parmessan revet
- 150+100 g revet mozeralla
- basilikum blade til pybt
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser
- Forvarm ovnen til 205 grader.
- Spiraliser kålrabi med blad C.
- Varm olie i en gryde på medium/høj varme. Når den er varm, tilføjer du hvidløg og løg og lad det stege i 3-5 minutter til de er gennemsigtige
- Tilsæt grønkål og svampe, krydre lidt med salt og peber. Lad det stege i 5 minutter til kålen har trukket sig sammen. Overfør mixen til en mellemstor skål.
- I samme gryde tilsætter du kålrabien sammen med 10 ml øl(2 spsk) og lad det stege/koge i 5 minutter.
- Returner kålmixen og bland det godt sammen. Rør ind tomater, øl, rosmarin, oregano og chiliflager. Øg varmen til medium/høj og lad det koge op. Fjern så gryden fra varmen
- I en medium bolle blander du ricotta, parmesan og 200 g mozzarella. Hæld ostemixen i gryden med kålrabi og bland godt
- I en medium stor smurt bradepande eller ildfast form hælder du mixen af ost og kålrabi. Hæld 100-150 g mozzarella over. Dæk med aluminiumsfolie og lad det stege i 20 minutter. Fjern folien og bag i 10 minutter til, til kålarbi er "al dente" og osten er gyldenbrun
- Server med en gang
Troede aldrig at kårabipasta kunne være så godt!