Jeg har ikke gået helt vegetar, men har fundet ud at det er helt ok at have en kødfri dag i ny og ned. Med de retterne jeg laver, savner jeg faktisk ikke kød. Når man bruger øl i fonden – så får man en dybere og kraftigere smag.

Ølfonden kan laves fra bunden af – men en anden måde er at lave fonden på terning/bæger med bouillon. Brug 50% vand og 50% ale (i denne fond). Jeg bruger også dobbelt dose med bouillion.

Prøv selv – det smager rigtig godt.

Til pien drikker jeg en pale ale. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Vegetar Shepherds Pie

Smagfuld shepherds pie
5 fra 8 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret Hovedret
Køkken Europæisk, vegetar
Antal 4 personer

Ingredients
  

Fyld

  • 2 spsk solsikkeolie
  • 3 stk skalotteløg finhakket
  • 150 g svampe i skiver - brug de du bedst kan lide
  • 6 stk Gulerødder skællet og skåret i tern
  • 1-2 stilke Timian
  • 1-2 stilke Rosmarin
  • 1 stk Laurbærblad
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 spsk Hvedemel
  • 100 ml Ale
  • 250-500 ml ølvegetarfond med ale - jeg brugte sunshine fra Midtfyns Bryghus
  • 1 tsk salt
  • 500 g frosne ærter

Kartoffelmos

  • 1 kg Kartofler
  • 75 g Smør
  • 3 spsk piskefløde
  • 1 spsk brødrasp

Instructions
 

  • Samle alle ingridienser
  • Lav kartoffelmosen. Skræl kartoflerne. Kog til de er godt møre, Hæld fra vandet, og tilsæt smør og fløde, og mos de, Smag til salt
  • I en stor gryde varmer du olien på medium/høj varme. Steg skalotteløg til til de er gennemsigtige. Tilsæt svampe, gulerødder og urtekvister. Steg videre til gulerødder bliver møre.
  • Tilsæt tomatpuré og mel i gryden og rør.
  • Hæld ale i og skrab alle de brunede bits ned fra bunden af gryden. Lad ale koge ind i et minut eller to. Tilsæt langsomt ølfond, omrør det, indtil en sovs begynder at danne sig. Smag til med salt. Lad det simre over svag varme for at få den til at redusere og tykne mere.
  • Fjern stilkene med urter.. Rør ind ærter.
  • Spred kartofflelmosen over toppen. Pensle lidt smør over og hæld brødrasp over.
  • Steg i ovnen i 15 minutter på 180 grader. DU kan gerne slutte med den på grill, for at få en brun top.
Keyword Madretter med øl, Vegetar
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var