Kantareller er godt. Punktum. Alene, men det fungerer også som køderstatning, og er fantastisk i tartØLetter. De giver en god fylde og smag. Det er bedst medde ferske, men kan også udvande de tørrede.
Her har jeg lavet et alternativ til tarteletskaller. Jeg tog en butterdej. Skar de op i kvadrater og stegte dem. Så skar jeg hulrom i kvadraterne og fyldte med kantarelfyldet. Smukt og godt!
En dejlig efterårstartelet.
Til retten drak jeg en brun beligisk ale. Se hvordan mad og øl passer sammen her.
Her er nogle eksempler over brown øl til maden.
Svaneke Brown Ale
Fanø Vadehav
Funky Santa fra Midtfyns Bryghus
Kantarel tartØLetter
Ingredienser
- 40 g smør
- 1 spsk olie
- 2 fed hvidløg finhakket
- 1/2 stk løg finhakket
- 125 ml hvedeøl
- 200 g kantareller i bidder
- 200 ml fløde
- 1 knsp muskat
- 1/2 tsk frisk oregano
- 1 tsk citronsaft
- tarteletskal
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser
- Tilsæt smør og olie i en stor gryde.på medium høj varme.
- Tilsæt løg og steg et minut, tilsæt så hvidløg og steg videre 1-2 minutter.
- Tilsæt hvedeøl og lad det koge nogle minutter til det har kogt ind til det halve
- Tilsæt svampene, oregano og lidt salt og peber. Lad de stege til de er gyldne - cirka 5 minutter.
- Tilsæt fløde citron, og muskat og lad det koge til det tykner. Du kan eventuelt tilsætte lidt mel om det ikke tykner.
- Server i tarteletskal med lidt hakket persille
Seneste kommentarer