Betalt samarbejde med Backyard Living og Midtfyns Bryghus

Æbleflæsk med et Twist: Grillversionen af den Danske Juleret

Julen i Danmark er fyldt med traditionelle retter, og en af de mest elskede er “Æbleflæsk.” Denne ret kombinerer den salte, sprøde fornøjelse af flæsk med den søde saftighed af æbler og løg. Det er en velsmagende og bringer minder om de hyggelige julefrokoster. Men hvad sker der, når du tager denne klassiske opskrift og giver den et twist ved at grille flæsket over en blanding af æbler, løg, timian og en smule maltrigt øl? Du får en helt ny oplevelse af denne danske favorit.

Grillet Flæsk – Den Sprøde Krønike

I denne variation er flæsket stjernen i showet. Ved at grille det på en rist over en bradepande fyldt med æbler, løg, timian og øl får flæsket en ekstra dimension af smag og tekstur. Den intense varme fra grillen får fedtet til at smelte og flæsket til at blive sprødt, mens det absorberer de smagfulde noter fra æblerne og løgene nedenfor. Det at man ryger det på en pelletsgrill, giver også flæsket og æblerne en let røget smag. For mig er det en spændende og lidt anderledes smag.

Æbler og Løg – Den Søde Akkompagnement

Æbler og løg er de perfekte partnere til det grillede flæsk. De tilføjer sødme og saftighed til retten og skaber en kontrast til det salte og sprøde flæsk. Timian tilføjer en urtet dimension til smagen, der bringer minder om julens krydderier.

Øl – Den Hemmelige Ingrediens

Maltrigt øl fungerer som den hemmelige ingrediens i denne opskrift. Det tilføjer dybde og karakter til æblemosen, der dannes i bunden af bradepanden. Øllets bitterhed balancerer det søde fra æblerne og løgene. Jeg brugte en Moonshine fra Midtfyns Bryghus.

Hygge og Tradition i Hver Bid

Selvom denne grillede version af “Æbleflæsk” er en kreativ fortolkning, bevarer den stadig essensen af hygge og tradition, som er så vigtig i julen. Det er en ret, der minder os om familiemiddage og fællesskab.

Så næste gang du ønsker at prøve noget nyt og overraske dine gæster i julen, skal du overveje at give din egen version af “Æbleflæsk” et twist ved at grille flæsket. Du vil opleve, hvordan det klassiske møder det moderne på din tallerken og skaber en uforglemmelig smagsoplevelse.

Velbekomme!

Letrøget druknet æbleflæsk på pelletsgrill

Dejlig sprødt æbleflæsk, med dejlige smagfulde æbler
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
30 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Frokostret, Hovedret
Køkken Dansk, Grill
Antal 4 personer

Equipment

  • Traeger Ranger

Ingredienser
  

  • 10-14 skiver flæsk
  • 4 stk Æbler som f.eks Bele Boskoop
  • 2 stk Løg
  • 5-6 kviste Timian
  • 0,33 l Brown Ale f.eks Ale no 16
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Samle ingredienser
  • Læg flæskeskiverne i øl i en halv time. Dette mørner kødet. Har du ikke tid, så hop over dette skridt
  • Tænd for din Traeger til ca 180 grader
  • Skræl æblerne og fjern kernerne. Skær de i tynde både.Pil løgene og skær de i tynde bådeBland løg, æbler og timian i en bradepande. Hæld 10-15 cl øl i bunden af bradepanden
  • Pil/skræl løgene og skær de i tynde både. Bland løg, æbler og timian i en bradepande. Hæld 10-15 cl øl i bunden af bradepanden
  • Bland løg, æbler og timian i en bradepande. Hæld 15-20cl øl i bunden af bradepanden
  • Læg flæsket på en rist over bradepanden.
  • Sæt bradepanden midt i den 180° gril og steg det 35-50 min. til skiverne er gyldne og sprøde. Vend flæsket efter ca 25 min. Des mere fedt den sveder ned i æblerne, des bedre.
  • Følg med på æblerne. Vil du have de god moset, lad de trække længe. Er de færdige før flæsket, tag de ud af grillen, skru op temperaturen og lad flæsket stege færdig.
  • Server på rugbrød og god jul til dig!

Noter

Opskrift 380
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var