Ærø er ikke som andre Øer, og Ærø pandekager er slet ikke som andre pandekager. Ikke bare er de anderledes for det er gær i de. Derfor det alternative navn ”Løwtenpandekager”. Løwten – løfter. Udover dette bliver de steget i svinefedt. Derfor er Ærø pandekager vildt fede, tykke og svinsk gode.
Du kan vælge om du vil servere de med brombærsyltetøj, stikkelsbærsyltetøj eller sågar æblemos.
Løwtens pandekager fra Ærø
Ærø pandekager er vildt fede, tykke og svinsk gode.
Ingredienser
Pandekager
- 250 g Hvedemel
- 3 stk Æg
- 1,5 dl mælk
- 50 g gær
- 1 tsk Sukker
- 1 knsp Kardemomme
- Svinefedt til stegning
Brombærkompot
- 300 g brombør friske eller frosne
- 250 g syltesukker
- 1-2 spsk mørk rom
Sådan gør du
- Gæren udrøres i mælken, der er lunet lidt.
- Dejen røres sammen af hvedemel, 3 æggeblommer, gær, mælk, sukker, salt og kardemomme.
- Dejen stilles til hævning i en time på et lunt sted.
- 3 æggehvider piskes stive og vendes i dejen.
- Pandekagerne bages på stegepanden i svinefedt.
- De sættes parvis som to aflange kager ved siden af hinanden.
- De varme pandekager serveres med brombærkompot, stikkelsbær og sågar æblemos.
Brombærkompot
- Brombærkompot: Bland bær og syltesukker i en gryde. Lad det gerne stå i ½-1 time. Kog det langsomt op, og lad det småkoge i 4-5 minutter. Fjern det skum, der dannes. Rør rom og lakrids i, og smag til. Vær opmærksom på, at smagen forstærkes lidt, når kompotten bliver kold. Hæld den på små rene og skoldede glas. Luk dem med det samme. Opbevar på køl.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var
Seneste kommentarer