Irish Stew blev bragt med søfolkene i Aabenraa’s storhedstid. De ændret navnet
til ”Airsju”, udtalt med tryk på første stavelse. Det er en ret bestående af røget svinekød, hvidkål og kartofler. Retten er mest udbredt i det østlige Sønderjylland.
Den irske stuvning er med lammekød, men den sønderjyske stuvning er med svinekød.
Men hvad gør det? Det smager udsøgt. Brug et stykke kvalitetskød, gerne fra slagter.
Den originale egnsretopskrift stod at den skulle koges i vand, men Ale går mere end godt
til røget kød. Derfor er den brugt i stedet.
Airsju med Ale
En fantastisk let og god ret, perfekt for sommer
Ingredients
- 400 gram røget svinesnitte I et stykke
- 1/2 stk Hvidkål snittet
- Kartofler samme mængde som hvidkål
- 1 dl Ale Vi brugte Ale no 16 fra Refsvindinge
Instructions
- Find frem ingredienserne
- Snitten lægges i bunden af en gryde
- 1 dl ale hældes over
- Snit kålen og kartofler i skiver og læg de i skiftevis over snitten
- Læg låg over og lad den koge 1 time. Spæd på med mere øl om det koges tørt.
- Smag til med salt og hvid peber.
- Snitten skæres i tynde skiver
- Serveres med sur sennep og rødbeder
Notes
Efter inspiration "Sønderjysk Mad af Sven-Erik Ravn
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var
Seneste kommentarer