Vil du have lidt mere smag i risene? Specielt til mexicansk mad?  Prøv at lave disse smagfulde ris.  Jeg har med vilje ikke taget chili eller spidskommen  risene, da disse som regel er i retten.  Men det er ingen ting i vejen for dette om du ønsker.

Øllet går retten lidt rundere smagen.  Vi brugte mexicansk øl, men alle lyse øl passer godt!

Meksikanske ris med Corona

Smagfulde ris til Mexicansk mad.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Latin Amerikansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 180 g Basmatiris Det skal være langkornet. 180g er 2 dl
  • 1 stk Løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 dl fond
  • 2 dl øl Jeg brugte corona, men al pilsner går
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Find frem dine ingredienser
  • Put lidt olie i en pande og steg løg og hvidløg til de er gyldne
  • Tilsæt ris og lad det stege med i et par minutter
  • Hæld over fond og øl på risene. Lad de koge så længe, eller lidt mere end opskriften på risene. (Min opskrift sagde 12 min, jeg kogte de i 16-17 min)
  • Om opskriften kræver det, lad de stå at dampe under låg. (Mine stod i 10 min og dampet)
  • Server!
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var