Jeg har tidligere lavet en fantastisk velsmagende fisketagine, men er ikke det lam som er mest populært i tagine? Jeg må prøve da lam er mit favoritkød. At det skal stå at simre under låget i en tagine over en time kan vel kun være godt?
Man behøver ikke en tagine for at lave retten. En god jerngryde med låg fungerer også godt.
Du kan bruge en ølfond om du har den i fryseren. Har du ikke – lav en kyllingefond og bland det med en ale – og kog op. Midtfyns Bryghus hadde givet mig en Sunshine som jeg brugte til det. Den er ikke så bitter og passer godt i fonde.
Retten har mange ingredienser, men er nem at lave. Resten bliver fantastisk. Svigermor talte om retten i dagesvis efterfølgende. Min hustru laver den mest fantastiske ris som vi serverede til, sammen med en agurkesalat.
Til lammet serverede jeg en god ale. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Jeg takker Midtfyns Bryghus for at supplere øllen.
Morokkansk lammetagine med ale
Ingredienser
- 2 kg lam skåret i tern på ca 2 x 2 cm
- 2 tsk groft salt
- 0,35 l Ale jeg brugte Sunshine fra Midtfyn
- 0,35 l kyllingefond
- 200 g tørrede abrikoser
- 3 tsk olie til stegning
- 1 stk Løg hakket
- 4 fed hvidløg hakket
- 1 tsk ingefær presset
- 2 spsk tomatpuré
- 1 stk kanelstang
- 1 knivspids safran
- 1/2 tsk stødt koriander
- 1/4 tsk stødt kardemomme
- 1/4 tsk stødt muskat
- 1/4 tsk stødt nellike
- 100 g frisk koriander hakket - samt lidt til pynt
- 50 g mandelsplitter let ristede
- mynte blade til pynt
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser
- I en stor skål blander du lammet med ca 2 tsk med salt. Lad det hvile i værelsestemperatur i en time eller i køleskab over natten
- I en lille gryde koger du op øl og kyllingefond. Tag af pladen og tilsæt de tørrede abrikoser. Lad de hvile minimum 15 minutter
- I en jerngryde på medium til høj varme varmer du olien. Tilsæt lammet i puljer og brun til de er gyldne - ca 4 minutter på hver side. Fjern lammet og læg på en tallerken
- Reducer varmen til medium og steg løg til er gylden/gennemsigtig(ca 5 minutter) Tilsæt hvidløg og ingefær og steg til smagen kommer frem, i ca et minut til. Tilsæt tomatpure og rør til alt er dækket. Tilsæt kanelstangen, safran og de andre krydderier og steg videre i 1 minut.
- Tilsæt lam og abrikoser med fond. Krydre med salt. Kog op. Lad den enten simre videre under låg til lammet er mørt og væsken er reduceret. Det tager ca 1/2 time Eller gør som mig. Tag alle ingredienser over i en tagine og lad den stå og simre i ovnen - eller på grille
- Fjern fra varmen og bland ind koriander. Pynt med ristede mandelsplitter, mynte og mere koriander
- Server med Couscous eller ris eller hvad du mener er bedst 🙂
Seneste kommentarer