Pulled pork, har på kort tid blevet en klassiker på grillen. Fantastisk at et stykke kød som har blevet anset som et lidt dårligere kvalitet, kan blive så godt. Den findes i mange varianter.
Hvad vis du ikke har en grill for hånden? Lav den som en gryderet og den bliver altid vellykket! Du kan også bruge det du har liggende i køleskabet ind i retten.
Prøv den – den smager udmærket
En pale ale smager udmærket til retten
Ølbraiseret nakkefilet eller braiseret Pulled Pork
Fantastisk smagfuld pulled pork simremad
Ingredienser
- 2 kg nakkefilet af svin 1-2 kilo er godt
- 1 spsk Olivenolie
- 2 stk Løg skrællet og delt i både
- 2 stk Gulerødder skrællet og skåret i store stykker
- 1 stk persillerod skrællet og skåret i store stykker
- 4 fed hvidløg
- 0,33 l Ale
- 1 dåse hakkede tomater
Rub
- 1 tsk Brunt sukker
- 2 tsk malt spidskommen
- 2 tsk røget paprika
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk chili
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser
- Sæt ovnen til 160 grader
- Lav rubben
- Gnid den godt ind på hele nakkefileten. La den hvile i værelsestemperatur i 30 minutter
- Find frem en jerngryde, varm op olivenolie. Brun nakkefileten på alle sider, cirka 3 minutter per side, fjern så fileten.
- Tilsæt løg, gulerødder, persillerod, hvidløg, brun det let
- Tilsæt tomater og øl. Få den til at simre. Skrab gerne bunden for at få med de gode brunede bider.
- Læg fileten tilbage i gryden. Sæt låg på og lad den stå i ovnen i 3,5 til 4 timer, til kødet er mørt og trækkes fra hinanden nemt.
- Træk kødet fra hinanden med 2 gafler.
- Server kødet med grønsagerne og sauce.
- Er det noget til overs, laver du pulled pork pizza dagen derpå!
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var
Seneste kommentarer