Hvordan får du de bedste tortillas til at gå med dine ølbraiserede mexicanske opskrifter? Lav de med øl og fedt! Ja, det er rigtigt! Øl, svinefedt, mel og lidt salt giver de perfekte tortillas.
Jeg købte krydderfedt hos slagteren, men en ide kan være at spare fedtet fra når du steger bacon. Sæt det i køleskabet og brug det til dine tortillas! Fedt giver de en god smag og god konsistens.
Brug din øltortilla til Ølbraiserede Lammeskanks tacos eller Chili ølkylling tacos.
Nyd det!
Øltortillas
Dejlige smagfulde tortillas
Ingredienser
- 300 g Hvedemel
- 1 tsk salt
- 60 g Svinefedt
- 2 dl øl den skal være stuevarm. Jeg brugte Brown ale
Sådan gør du
- Find frem de 4 ingredienser
- Kombiner hvedemel og salt i en stor bolle. Tilsæt fedtet og gnid det ind i melet med hænderne, indtil det danner krummer og alt fedtet er fordelt.
- Tilsæt øllet, som skal være i stuetemperatur, ind i melblandingen. Bland sammen med en gaffel indtil hele melblandingen har blevet røret ind i øllet. Tilset op til 3 spsk med øl, en ad gangen, hvis den ikke er fugtig nok.
- Ælt din dej i 3-5 minutter til dejen bliver skinnende og lidt stiv i det, men ikke for meget.
- Del dejen op og rul de i bolde, lidt mindre end en golfbold. Læg de på en tallerken eller plade, dæk med vistestykke og lad de hvile i ca 30 minutter.
- Varm en gryde eller støbejernsstegepande over medium høj varme.
- Rul tortillas ud, indtil de er tynde nok til at se igennem. Drys mel på et bord, bræt eller lignende. Brug kagerullen for at rulle den flad. Rul frem og tilbage, drej tortilla 1/6 omgang og repeter, til de har kommet rundt. Den skal være meget tynd.
- Steg i gryden/panden til de bliver lidt brune, ca. 1 minut pr side. Om du steger for længe bliver de sprøde.
- Spis
- Gerne til Ølbraiserede lammeskank tacos
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var
Seneste kommentarer