På menuen står det ”Saltstegte sild som på Bornholm”. Tror nok det er længe siden kokken har været på Bornholm, om han i hele taget været der. Det er en fornærmelse mod Bornholm at kalde dette saltstegt sild. Jo da, jeg fik sild – altså almindelige stegte sild. Det var ingenting af det som karakteriserer Saltstegte sild i retten. Det var ikke brugt spegesild (som skal udvandes), de var ikke stegt med mel. De bløde løg, lå vist som en løgkompot under den sild, som skulle erstatte den stegte løg. En ommer!
”De har Saltstegte Sild” på Restaurant Kofoed. Vi har ikke prøvet Kofoed før, skal vi ikke prøve den?” Dette var mit spørgsmål til hustruen. ”JA!” – var det korte svar. Hver gang når man går ned trappen til en frokostrestaurant har vi forventningens glæde. VI skal have dejlige smørrebrød, kolde øl og snaps. Kort sagt hygge! Denne gang er forventningen endnu større, for de har en af mine livretter.
Når man kommer ind, kan man se det er et mere moderne indtryk, end de gamle kælderbeværtninger. Men der er bevaret noget af det traditionelle. Man ser tidlig det er Bornholm som er inspirationen, med en rundkirke på skranken, Bornholmerur ved siden af, og når man skal have sit vandglas, ser du solskinsøen i bund af glasset. Der er Bornholmsk granit som lysestage, så man er ikke i tvivl om man er på Bornholm. På menuen er det Bornholmske retter som ”Sol over Gudhjem” og Saltstegte sild. Tjeneren sagde også at dette var deres signaturretter.
På menuen står det ”Saltstegte sild som på Bornholm”. Tror nok det er længe siden kokken har været på Bornholm, om han i hele taget været der. Det er en fornærmelse mod Bornholm at kalde dette saltstegt sild. Jo da, jeg fik sild – altså almindelige stegte sild. Det var ingenting af det som karakteriserer Saltstegte sild i retten. Det var ikke brugt spegesild (som skal udvandes), de var ikke stegt med mel. De bløde løg, lå vist som en løgkompot under den sild, som skulle erstatte den stegte løg. En ommer!
Hvad så med deres anden signaturret ”Sol over Gudhjem”? Det var det moderne strejf, der triggede min hustru, specielt med den tørrede æggeblommer. Den var næsten serveret som på solskinsøen. Min hustru syntes den smagte helt OK – ingen WOW, men ikke mere end det, den revet tørrede æggeblomme gav intet ekstra ” Man kan få Sol over Gudhjem” mindst lige så god, hvis ikke bedre i Grøften”
Min hustru fortsatte med ”Avocado, Skaldyrssalat med piment désplette, Gold Caviar & Stegt rugbrød. Denne syntes hun var udsøgt, velkomponeret og at den toppet med Caviar var helt ”Guld”. Karakteren her er også neutral, ikke noget man husker udover den store mængde caviar. Det bedste var det var en kok som kom og anbefalede en snaps, og hun fik en hybensnaps som spillede rigtigt godt med skaldyrene.
Tarteletter har eksisteret i Danmark siden 1785, hvor de blev fyldt med syltetøj. I 1842 dukket de op i Mangors kogebog med de salte retter for første gang, her med brisselfyld. Derfor blev jeg glad da jeg så Tartelet med kalvebrisler, kantareller, forårsløg & hønsevelouté på menuen. Spændende! Det var et stort skridt/kunne rette op fra skuffelsen med de ”saltstegte” sild. Smagen var stort set god, men med lidt for meget citron for min palette. På Bornholm får du en tartelet med 500g (kyllingefyld) for 169 kr, her på Kofoed får du en med 50g? (målte ikke) til 165kr.
Vi var også spændte på den stegte kyllingesalat med ristet kyllingeskind, saltbagt selleri & cornichon, så vi valgte at afslutte med denne. En dejlig mad. Den god smag af selleri kom snigende frem. Godt!
Servicen var førsteklasses, helt til jeg spurgte ind til silden, og hvordan den var ”som på Bornholm”? Det kom et vagt svar at den var inspireret fra Bornholm og jeg kom til at spørge om hvorfor de ikke bare kaldte den almindelig stegt sild? Hvorfor skrive ”som på Bornholm”? Så må de leve op til det! Selvfølgelig en kommentar som ikke faldt i god jord, og det ble ikke spurgt så meget mere om det var noget vi ønsket. De ønsker måske ikke tilbagemeldinger, udover lovprisning? Vi måtte ud at hente en tjener for at få en øl til sidste ret. Kokken reddet os
Øllene var fra Svaneke – 3 på fad og 4 på flaske.
Forventningerne var store da vi gik ned i kælderen og blev desværre ikke indfriet, specielt ikke til de priser de har lagt sig på. Måske det var en glip, og de rejser sig en anden gang? Intet ville glæde os mere.
- Hjemmelavet mad 90%
- Præsentation af mad 80%
%
Øludvalg
- Hyggestemning 50%
- Portionsstørrelse 65%
- Personale og service 50%
%