Ristet rugbrødssnaps

Perfektion af rugbrødet!

Færdig på en uge og går perfekt til familiefrokosten!

Hvor meget

0,7 l

Færdig på:

5-6 dage

Årstid

Hele året

Bruges til:

Familie frokost

Inroduktion

Om Ristet rugbrødsnaps

Da jeg ikke har vokset op med Rugbrød har jeg haft et behov for en tilpasning til det folkekære brødet.

En tilpasning har været Rugbrødslagkage fra Sønderjylland.  Det bedste rugbrød som findes!

Aamanns er gode til at udvikle smørrebrød, og de har også udviklet en ristet rugbrødssnaps.  Det passer også ind for at lære at spise Rugbrød.

Denne snaps er en version af Aamanns, og er hurtig og enkel at lave

Ingredienser

  • 1 l glas med skruelåg
  • 1 flaske vodka, 0,7 l
  • 300 g maltrugbrød uden skorpe

Hvilket rugbrød du bruger, påvirker smagen på snapsen.  Brug et mørkt surdejsbrød, gerne med malt i.

Den smager specielt godt til retter med ristet rugbrød!

Instruktioner steg for steg

Steg 1

Find et godt, gerne maltet, rugbrød og en god vodka/snaps

Steg 2

Skær brødet i skiver på 0,5-1 cm.

Steg 3

Sæt ovnen til 150 grader. Bred brødet på en stegeplade og lad de stege i ovnen ca 20-30 minutter. Alt afhængig af hvor tykt brødet er.

Steg 4

Køl brødet af, skær de i terninger. Læg de på 1l glas, og hæld vodka/snaps over.

Steg 5

Lad de trække i en uge

Steg 6

Filtrer snapsen, og hæld den på flaske!

Drik den til

Skibberlabskovs

Se opskriften her

Ølmarinerede saltstegte sild

Bornholmske Saltstegte Sild

Se opskriften her