I det første eksperiment med en fiske tartØLet bruger vi laks, en af de mest udsøgt fisk.  Vi bager laksen i ovnen i pale ale, honning og lidt citron.  Det giver laksen en frisk smag.

Vi sauterer blandede svampe i saucen.  Saucen leves uden den traditionelle smørbolle, men vi bruger flødeost i stedet.  Det fungerer udmærket, og er en lidt nemmere måde at lave sauce på.

TartØLetten blev meget god og er med i opløbet i det store påske TartØLet valg vi har i familien.  Det skal være en med fisk/skaldyr

Følg med, det kommer også opskrift på TartØLetter med IPA marinerede rødspættefileter og rejer, samt TartØLetter med jomfruhummerhaler i weissbier.

Til laksetartØLetten drikker vi en pale ale. Du kan se hvordan øl og mad passer sammen her

TartØLetter med laks og svampe

En dejlig tartØLet med laks og blandende svampe, bagt i pale ale
0 fra 0 stemmer
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 40 min
Ret Forret, Frokostret, Hovedret
Køkken Dansk, Påske
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 stk lakseside ca 400-500 gram
  • 1 stk citron skal og saft
  • 0,5 l Ale Jeg brugte Jacobsen Påske Ale
  • dild
  • 1 spsk honning
  • 300 g blandede svampe i mindre stykker
  • 2 dl fiskefond
  • 150 g flødeost neutral
  • 3 stk forårsløg
  • 1-2 spsk Persille fint hakket
  • 1 spsk Basmatiris
  • 3-4 kviste Timian hakket

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Tænd ovnen til 200 g
  • Læg laksefileten med skindsiden nedad i en ildfast form. Stik i den med en gaffel så ingredienserne kan trække ind.
  • Kom salt og peber på. Riv citronskal og pres citronsaft udover. Hæld på øl og honning
  • Lad den stå i ovnen i 10-12 minutter til den er pink indeni. Tag den ud og lad den køle ned. Spar på kogelagen!
  • Varm smør på en pande, og sauter forårsløg, svampe og timian.
  • Tilset kogelage fra laksen, og lad det dampe lidt ind.
  • Tilsæt flødeost og rør til en ensarter konsistens. Smag til med salt og peber
  • Pluk fisken i mindre stykker, og lad den varmes op igennem saucen.
  • I de lunede tartelleter andretter du saucen, og drys med persille
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var