I det første eksperiment med en fiske tartØLet bruger vi laks, en af de mest udsøgt fisk.  Vi bager laksen i ovnen i pale ale, honning og lidt citron.  Det giver laksen en frisk smag.

Vi sauterer blandede svampe i saucen.  Saucen leves uden den traditionelle smørbolle, men vi bruger flødeost i stedet.  Det fungerer udmærket, og er en lidt nemmere måde at lave sauce på.

TartØLetten blev meget god og er med i opløbet i det store påske TartØLet valg vi har i familien.  Det skal være en med fisk/skaldyr

Følg med, det kommer også opskrift på TartØLetter med IPA marinerede rødspættefileter og rejer, samt TartØLetter med jomfruhummerhaler i weissbier.

Til laksetartØLetten drikker vi en pale ale. Du kan se hvordan øl og mad passer sammen her

TartØLetter med laks og svampe
Print Recipe
En dejlig tartØLet med laks og blandende svampe, bagt i pale ale
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 10 min
Tilberedningstid
30 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 10 min
Tilberedningstid
30 minutter
TartØLetter med laks og svampe
Print Recipe
En dejlig tartØLet med laks og blandende svampe, bagt i pale ale
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 10 min
Tilberedningstid
30 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 10 min
Tilberedningstid
30 minutter
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Samle alle ingredienser
  2. Tænd ovnen til 200 g
  3. Læg laksefileten med skindsiden nedad i en ildfast form. Stik i den med en gaffel så ingredienserne kan trække ind.
  4. Kom salt og peber på. Riv citronskal og pres citronsaft udover. Hæld på øl og honning
  5. Lad den stå i ovnen i 10-12 minutter til den er pink indeni. Tag den ud og lad den køle ned. Spar på kogelagen!
  6. Varm smør på en pande, og sauter forårsløg, svampe og timian.
  7. Tilset kogelage fra laksen, og lad det dampe lidt ind.
  8. Tilsæt flødeost og rør til en ensarter konsistens. Smag til med salt og peber
  9. Pluk fisken i mindre stykker, og lad den varmes op igennem saucen.
  10. I de lunede tartelleter andretter du saucen, og drys med persille
Del denne opskrift