Boston Lager er selve moderøllet for bryggeriet. Det er derfor de eksisterer i dag. Jim Koch, grundlæggeren af bryggeriet var pisse træt af de udvandede, smagløse lyse øl som var enerådende i USA på det tidspunkt.  

Øl, Mad og Folk

 Vores første bryggeribesøg i Boston er selvfølgelig på Taproomet ude på bryggeriet til Samuel Adams. Boston er den amerikanske revolutions hjemby. Bryggeriet er opkaldt efter en af de ”founding fathers” som var med på at skrive den amerikanske forfatning. Navnet er passende, da det var Sam Adams bryggeriet som bragte den amerikanske ølrevolutionen til østkysten og har været med på at gøre Boston til en ølhovedstad.

Bryggeriet ligger syd i Boston på Jamaica Plains. Man kan tage et tog kombineret med apostlenes heste (altså fødder for dem som er under 50) derud, men vi tager den nemme løsning med en Uber.

 

Når man kommer ind, har man souvenirshoppen til højre, mens vi har Taproom til venstre.  Man skulle tro at et sådant bryggeri har et stort Taproom, men det er lille, intimt og meget hyggeligt. Der er bænke og borde i træ, som i en god ølhal stil. I enden kan man se mikrobryggeriet, tegning over brygprocessen og en stor sort tavle hvor motiverne skifter. Baren er rustik – som den skal være. En god kombination af træ og galvaniseret stål, med nøgne lamper.

Man kan selvfølgelig få bryggerirundvisning og historiefortællinger. Men vi gør vores egen research. Boston Lager er selve moderøllet for bryggeriet. Det er derfor de eksisterer i dag. Jim Koch, grundlæggeren af bryggeriet var pisse træt af de udvandede, smagløse lyse øl som var enerådende i USA på det tidspunkt.  Hvor amerikanske øl har et kvalitetsstempel i dag, bragte amerikanske øl på den tid latteren frem da den smagte ingenting. Sam Adams har vokset til et af de største bryggerier på grund af at de har været en pioner indenfor brygning.  De startet med fadlagring, et bredt udvalg og ikke mindst marketing. Samtidig som det hele tiden kommer nye spændende øl.

 

Det er tidlig på dagen og sønnike tager sig til hovedet før vi går i gang.  Men klokken er da over 11 og det betyder kl 17 og fyraften hjemme i Danmark, så vi går igang.  Vi vælger et tastingsæt som gør at vi kan smage på hele 12 øl på tavlen- Den meget hyggelige tjener valgte en god kombination af klassikerne og et par af de nye eksperimenterende. 

 Øllerne er overraskende gode.  En fantastisk start på dagen med gode øl, god betjening og glade mennesker.

 

Er du i Boston er det absolut værd et besøg  5 ØMF’er herfra

 

  • Originalitet 80% 80%
  • Præsentation af bar 100% 100%

%

Øludvalg

%

ØLvariation

  • Hyggestemning 90% 90%
  • Portionsstørrelse 80% 80%
  • Personale og service 100% 100%

%

Velsmagende

Se vores guide ølbarer her