Til retten drikker jeg en god hvedeøl. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Nogle hvedeøl du kan prøve.
WIT fra Midtfyns Bryghus
God Sam Wit Tighed fra Small Batch Bornholm
Tia Loco fra Beer Here
Sellerispyd med velduftene chiliolie
Dejlige smagfulde Sellerispyd
Ingredienser
- 2 stk Knoldsellerie skrællede. Skåret i 4 cm tern
- 3 stk Rødløg skrællede og 2 cm ringe
- 2 spsk Olivenolie
- 15 g friske korianderblade
- 3 stk lime
- salt
Chiliolie
- 200 ml olivenoilie
- 6 fed hvidløg knuste
- 5 hele sterneaniser
- 2 stk kanelstenger
- 12 stk kardemommekapsler uden skaller og kornene knust groft i en morter
- 2 tsk chiliflager
- 2 tsk Paprika
- 1,5 stk tomatpure
- 3 spsk lys øl
Sådan gør du
- Skær Selleri i tern cirka 4 x 4 cm
- Varm grillen til 200 grader
- Læg selleriternene i en stor bradepande sammen med 1 tsk salt og 60 ml vand blandet med 100 ml øl. Dæk panden med stanniol, og bag sellerien i 20 minutter, indtil den er let mør. Læg selleriternene over i en skål, når de er færdige.
- Tør bradepanden af for væske, og læg bagepapir i bunden. Fordel løgringene på panden, dryp med olivenolie og lidt salt. Bag dem i 7-8 minutter, indtil de er let møre, men stadig har lidt bid.
Chiliolie
- I en sauterpande, tilsæt olivenolie, knust hvidløg, stjerneanis, kanelstænger, kardemomme, chiliflager, paprika, tomatpuré og 1/2 tsk salt. Varm blandingen op ved middel-høj varme.
- Tilsæt 50-75 ml øl til blandingen, når det begynder at boble. Skru ned for varmen til middel-lav, og lad det simre i 25 minutter, så krydderierne kan frigive deres smag. Pas på, at hvidløget ikke brænder på.
Spyd fortsat
- Skru grillen op på høj varme
- Hæld halvdelen af chiliolien (uden krydderierne) over selleriternene, og vend dem godt sammen. Sæt selleriternene på spyd.
- Læg sellerispyddene på bradepanden sammen med løgene, og hæld eventuelle rester af chiliolien fra skålen over.
- Grill spydene i 15-20 minutter, eller indtil de har fået flotte grillmærker og mørke kanter. Vend dem halvvejs gennem tilberedningen.. Ønsker du ekstra grillmærker, godt grillet, kan du lægge direkte på grillristen de sidste 5 minutter
- Læg sellerispyddene på et stort fad, og fordel den gemte chiliolie og krydderierne fra panden udover spydene.
- Vend løgene sammen med limejuice og korianderblade i en skål, og anret dem ved siden af spydene. Pres lidt ekstra limesaft over spydene, og server dem lune.
- Velbekomme!
Noter
Opskrift 466
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var