Betalt samarbejde med Backkyard Living og Midtfyns Bryhus

Sommeren er kommet, og det er tid til at tænde op i grillen. Men i stedet for de sædvanlige bøffer og pølser, hvorfor så ikke prøve noget nyt og spændende i år? En opskrift, der er både uventet og utrolig velsmagende: en sommerfugl and med spicy vandmelon- og æble glaze.

Sommerfugl and er ikke kun elegant at se på; det er også en praktisk måde at tilberede and på, idet det tillader mere jævn stegning og forkorter tilberedningstiden betydeligt. Denne teknik giver en sprød skind, saftigt kød, og er et perfekt lærred for vores lækre vandmelon- og æble glaze.

Selve vandmelon- og æble glazen er en sjov og frisk drejning, der bringer sommerens essens til din tallerken. Forestil dig en sød, men alligevel spicy glaze, der går hånd i hånd med det saftige andekød, skaber en umiskendelig harmoni i hver bid. Kombinationen af ​​det søde fra vandmelon og æble med en lille krydret kick skaber en balance, der er umulig at modstå. Den er sød, den er krydret, og den er alt, hvad du vil have i en sommer grillfest.

Server denne lækre ret med sideskåle, der fremhæver dens unikke smag. Ristede baby kartofler med rosmarin, en sprød sommersalat med bær, grillede grøntsager eller et friskt baguette. Alle disse kan være fremragende tilføjelser, der komplementerer den rige smag af and og den søde og spicy vandmelon glaze.

Du kan købe æblemos, men også bruge denne opskrift på æblemos med ale

I opskriften til denne brugte jeg Sunshine fra Midtfyns Bryghus

Ved at tilberede butterflied and med spicy vandmelon glaze tager du din grillfest til det næste niveau. Det er en måde at opleve sommeren på i hver bid og forbløffe dine gæster med din kulinariske kreativitet.

Så næste gang du planlægger en sommerfest, skal du overveje at prøve noget nyt. Byd sommeren velkommen med en butterflied and og en spicy vandmelon glaze. Du vil ikke fortryde det.

Velbekomme!

Sommerfugl and med spicy glaze

Smagfuld and
5 fra 4 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 3 timer 20 minutter
Ret Hovedret
Køkken Europæisk, Grill
Antal 6 personer

Ingredienser
  

And

  • 1 stk and
  • olivenolie
  • 0,5 stk groft salt
  • peber
  • 500 ml Spicy Watermelon Glaze

Spicy Watermelon Glaze

  • 600 g vandmelon i tern
  • 340 g æblemos
  • 1 stk lime saften og skallet
  • 90 ml øl med meget malr
  • 2 tsk røde chiliflager
  • 1 tsk jalepeno hot suace

Sådan gør du
 

And

  • Rens anden og tør den let med tørkerul
  • Med en fjerkræsaks klipper du nu op på hver side af rygsøjlen. Cirka en centimeter på hver side og hele vejen ned mod halsen. Måske du skal skære det sidste med en kniv.
  • Vend nu anden ud og fold den ud som en butterfly and. Altså som en sommerfugl. Knæk brystbenet ved et trykke det ned. Det skal give helt efter. Stik vingespidsen ind under den øverste vinge
  • Sæt din grill eller rygeovn for indirekte grilning. Temperatur skal være cirka 150-170 grader.
  • Pensl anden med olivenolie over det hele, og krydre med salt og peber.
  • Placer anden med brystsiden op og lad den grille i 2,5 timer
  • Efter 2,5 timer pensler du anden med din glaze. Den skal grille i 20-30 minutter, hvor du pensler 2 gange til.
  • Grill den til du får klar væske når du tjekker låret eller den er på 90 grader

Spicy Watermelon Glze

  • Enten juicer du eller blender du vandmelon - du skal have ca 240 ml juice Fjern frø
  • I en gryde med tyk bund, varmer du op og smelter ned æblesyltetøjet, tilsat øl, Rør af og til
  • Tilsæt vandmelon juice og rør sammen
  • Tilsæt limejuice og skal
  • Tilsæt pæberflager, jalapeno hot sauce og groft salt og rør rundt

Servering

  • Server med dine favoritter. Kartofler, salat, grillede grøntsageer

Noter

Opskrift 333
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var