Hvad siger du til en ret som kan være en god ølsnacks, en forret eller en god efterret med kiks og vindruer? Det er netop hvad denne ret er. Du blander en god smagfuld stout, sammen med smørost, blåskimmelost og lader kemien virke et par timer. Resultatet bliver dejlig!
Hvad du vil bruge den til bestemmer du selv.
Vi drak en god stout – du kan også tage porter . Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Her er nogle bud på gode stouts/porter
Midtfyns Double X-Porter
Thisted Bryghus – Limfjordsporter
Amager Bryghus – Hr, Fredriksen
Stout skalotteløg og blåost pate
Ingredienser
- 50 g smør
- 1 stk skalotteløg
- 1 dl Stout
- 1/2 stk citron finrevet skal
- 200 g blåskimmelost
- 125 g flødeost
- 1/4 tsk malt muskat
- 1 spsk finhakket bredbladet persille
- peber
- toast
Sådan gør du
- Samle ingredienser
- I en gryde smelter du smør på medium/høj varme. Steg skalotteløg i ca 5 minutter til det er gennemsigtige og klare.
- Fjern gryden fra panden og hæld i øllet og rør godt
- I en food processor blander du resten af ingredienserne, giv den en god omgang peber.
- Hæld i blandingen med øl og løg i. Mix til det er en jævn pasta. Du kan have den i en stor skål, eller 6 små ramekiner
- Dæk paterne, sæt i køleskabet og lad de køle i minimum 2 timer.
- Skær toast brød til "pinder" og toast de.
- Lad pateen stå ude, så den bliver værelsestemperatur. Server med de varmede toasts og evt vindruer.
Seneste kommentarer