Ørred er lidt den glemte fisk i laksefamilien – alle skal have laks. Jeg synes personlig at ørred er bedre. Nogle af mine bedste oplevelser med fisk har været ørred.
Jeg skulle lave en forret og tænkte på at det var på tide med lidt ørred igen. Det blev en instant hit her i familien. Luftig og smagfuld med en let røget smag. Ølgeleen giver den rette balanse. Jeg brugte en WIT fra Midtfyns Bryghus (sponseret) til geleen. Du kan bruge alle andre hvedeøl om du ønsker. Det ristede rugbrød gør retten fuldkommen
Dette er nem og utrolig god forret du kan servere i næste gang du får gæster.
Tag en god hvedeøl til. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
VARMøget ørredMOUSSE med ølgele
Ingredienser
Varmrøget ørredmousse
- 500 g røget ørred uden skind
- 125 g flødeost naturel
- 175 g creme fraiche 18% evt yoghurt
- 1 spsk peberrodscreme
- 1 stk lime både saft og skal
Ølgele
- 200 ml hvedeøl jeg brugte WIT fra Midtfyns Bryghus
- 1 tsk honning
- 2,5 blade Husblas
Sådan gør du
Ørredpate
- Samle alle ingredienser
- Skær ørreden i små bidder og læg den i en blender og præs limejuicen over. Blitzblend i 20 sekunder
- Kom flødeost, creme fraiche, peberrodscreme, revet limeskal, samt salt og peber i mixen. Blend/blitz i 1 minut. Pateen skal være blød med lidt tekstur af ørred. Læg den i en stor skål - eller i 6 mindre ramekiner. Sæt i køleskabet-
Ølgele
- Lad husblassen ligge i blød i 5 minutter, mens du koger op øl og honning. Med en gang den koger op - tag den af pladen
- Skvis vandet ud af husblasbladene og læg de i gryden og rør så de opløses helt
- Når geleen er kold og ved at stivne - hæld den i et tyndt lag over ørredspatéen. Sæt de tilbage i køleskabet
Servering
- Tag patéen ud ca 20 minutter før servering
- Server med ristet rugbrød og lidt revet limeskal på ølgeleen
- Den smager nydelig
Seneste kommentarer