Det er godt med suppe om vinteren. Rigtig godt enda. Den skal jo også smage lidt. Derfor er det godt at bruge de smagfulde mexikanske krydderier en suppe. Sammen med sprøde tortillas så bliver det rigtigt godt
Det vigtigste her er fonden. Har du ikke lavet en ølfond fra bunden af? Da kan du gøre det enkelt 50% vand 50% øl og dobbelt dose med buillon beger eller terninger. I denne brugte jeg en sponseret Moonshine fra Midtfyns Bryghus. Jeg havde vurderet en IPA, siden det går godt til mexikansk mad, men de ville nok suppen blive bitter. IPA egner sig ikke så godt til koging. Du kan bruge pilsner også.
Finder du ikke Chipotler – kan du bruge 2 spsk af nogle af de gode mexicanske saucer som har kommet på markedet. Mange med chipotle. Du kan også bruge Mole Negro
De friterede tortillas, er dejlig som topping og i suppen. Lidt crunch er altid godt! Jeg leste et sted at i Mexico lader men de ligge ude at blive tørre, før de friterer de. Da bliver de sprødere end om du friterer “ferske tortillas”. Jeg har prøvet begge dele, uden at det har været den store forskel – men det er jo en god måde at bruge reste tortillas på!
Vi drak selvfølgelig en god IPA til. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Her er nogle gode IPA.
Midtfyns Double IPA
Beer Here Hop Punch
Amager Bryghus – Wookiee IPA
Vegetar tortilla suppe
Ingredienser
- 2 spsk olie
- 1 stk løg stor og finhakket
- 4 fed hvidløg finhakket
- 1 stk jalapeno rens for frø, og hak den fint
- salt og peber
- 1,5 tsk chilipulver
- 2 stk chipotle i adobo finhakket -finder du det ikke? Se alternativer over!
- 1 ds hele skrællede tomater drænet og knust
- 1,5 l ølfond
- 2 ds majskerner du kan også bruke friske eller frosne
For tortillas og servering
- 500 ml olie til fritering
- 8 små tortillas skåret i strips 6-7 mm bredde
- salt
- 1 stk avocado skåret i skiver på ca 1 cm
- 200 g creme fraiche
- 200 g revet cheddar
- håndfuld koriander hakket
- 1/4 stk rødløg finhakket
- 1 stk lime skåret i både
Sådan gør du
- Varm olie i en stor, kraftig gryde over medium varme. Tilsæt løg, hvidløg og jalapeño og krydre med salt og peber. Steg indtil løg er blødgjort og gennemsigtelige, 5 til 8 minutter. Tilsæt chilipulver og rør rundt for at blande ind i de andre ingredienser. Steg et minut eller to for at få ud smag af krydderierne.
- Tilsæt så chipotle og tomater. Krydre med salt og peber og kog under omrøring en gang i blandt, indtil tomaterne begynder at karamellisere lidt i bunden af gryden og smagen bliver koncentreret.
- Tilsæt ølfond og majs . Lad det simre, og reducer varmen til lav. Simre indtil det smagene blandes og suppen smager rig og smagfuld, 15 til 20 minutter.
- Varm olie i en stor gryde eller stegepande i rustfrit stål med kraftif bund. Varm olie til ca 180grader, og steg tortillastrimler i partier, indtil de er lys gyldenbrune og sprøde, Ca 2 til 3 minutter. Læg de på tørkerul og salt de lidt
- Placer ca. 3/4 af tortillastrimlerne i suppen. Rør de ind i suppen for at blødgøre de i et par minutter. Del suppen i skåle og top med avocado, ost, creme fraiche, koriander, løg og resterende stegte tortillastrimler. Server med lime på siden
Den var nem, og god!
Spicy og god????