Denne walisiske kanin – welsh rarebit – er en populær morgenmadsret på de britiske øer.  Vi har gjort den lidt irsk med at bruge stout i den.

Øl, Mad og Folk

Undertegnede kan godt lide smørstegte toasts med masse ost.  Dette er et kærkomment alternativ til den almindelige toast.  Øl og sennep giver en godt balance til osten. Pas på mængden med øl.  Grøden skal være tyk, om det er for meget væske er det vanskelig at få den rigtige konsistens på osten.

Prøv denne næste gang du skal lave toast og er lidt inspireret fra England.

Øl,Mad og Folk

Welsh Rarebit

En god anderledes morgenmad
5 fra 2 stemmer
Ret Frokostret, Morgenmad
Køkken Europæisk, vegetar
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 5 cl Stout
  • 1 stk Æg
  • 200 g Cheddarost
  • 1 tsk Dijonsenep
  • 2 tsk Engelsk Senep
  • 1 ksnp Cayennepeber
  • 4 skiver Brød

Sådan gør du
 

  • Find frem ingredienser
  • Tag stout, worcestershiresauce, de forskellige sennep og cayennepeber i en lille gryde og få det til at simre. Pisk ud alle klumper
  • Pisk ind æg og ost. Tag lidt om gangen. Det røres til det er tyk grød
  • Toast brødet på den ene siden på en stegepande. Vend de og hæld ostemixen udover brødet. Drys lidt paprika på toppen
  • Steg færdig til osten bobler og bliver gylden
  • Server med lidt salat
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var