Kylling på dåse har blevet en klassiker. Med god grund. Jeg kender ikke en bedre måde at få en saftig kylling på. Øllet står og damper kyllingen indefra og gør den mør og saftig. Den bliver fantastisk. Det er ikke bare en måde man kan dåsekylling på. Den nemmeste er at lave en såkaldt ”rub”, eller krydderblanding som man ”rubber” eller gnider ydersiden på kyllingen med. Det er også godt at komme lidt rub i dåsen også. Man kan også marinere kyllingen før man griller den. Denne opskrift bruger vi den rub vi mener er bedst. En rigtig stærk cajun inspireret rub, som giver den en frisk smag. Vi har valgt et stativ i stedet for at bruge dåsen.
Dette går den mere stabil, men det er en genial plads til at lægge rodfrugter. De vil få fedtet fra kyllingen over sig, og smager fantastisk godt. Er det sæson for majs, passer det fantastisk til denne opskrift.
Denne smager godt med en pale ale.
Cajunkylling på dåse
Ingredienser
- 1 tsk Cayennepeber
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk hvidløgspulver
- 2 tsk løgpulver
- 2 tsk paprikapulver
- 1,5 tsk salt
- 0,5 tsk malt spidskummen
Kylling
- 1 stk kylling god kvalitet lønner sig
- 1 stk øl pilsner er godt
Sådan gør du
Cajunblanding
- saml ingredienser
- bland det sammen
Cajun dåsekylling
- Samle ingredienser
- Rub kyllingen godt
- Hæld holderen i stativet halvt fuldt. Bruger du dåsen, drik det halve, skær flere hul i toppen. Hæld resten af rubben i dåsen. Sæt kyllingen på dåsen/stativet
- Sæt den på indirekte grilning, eller i ovnen på ca 200 grader
- Lad den grille i ca. en time. Den er færdig når du stikker en spids genstand i låret og klar væske kommer ud
- Server! Gerne med rodfrugter eller majs. Jeg hælder lidt kraft over den.
Seneste kommentarer