Rensdyr er et fantastisk godt kød, og finnbiff er en populær gryderet fra Finnmark i Norge, som er hurtigt at lave, og smager fantastisk. Denne ret passer også godt i tartØLetter. Kan du ikke få fat på rensdyr eller andet vildt, kan du også bruge lam skåret i helt tynde skiver (som kebab er skåret)
Dette er en urgammel samisk ret.
Finnbiff er en a mine favoritretter.
Jeg vil meget gerne drikke en brown ale til denne ret. Se hvordan øl og mad passer sammen,
Finnbiff TartØLetter
Ingredienser
- 400 g rensdyrskav (du kan også bruge lam)
- 2 spsk smør til stegning
- 150 g flæsk eller bacon i tern
- 1 stk løg
- 250 g champignon i skiver
- 1 fed hvidløg knust
- 5 stk enebær knust
- 4-5 kviste timian
- 3-4 dl mørk øl
- 8 spsk creme fraiche 18%
- 5 skiver myseost tilsvarende 50 g
- salt og peber
- 10 stk tarteletter
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser
- Tø op rensdyrskav/lam halvt op. Eller bruger du et helt stykke ren/lam, skærer du kødet i tynde skiver. Det er nemmest når det er lidt tøet op, men ikke helt.
- I en stor gryde svitser du flæsk/bacon, champignon, løg og hvidløg i smør..
- Når løgen er blød og gylden, tilsætter du lidt af rensdyret/lammet og bruner det.
- Læg blandingen til side, og brun resten af kødet i gryden.
- Hæld løgblandningen tilbage i gryden med kødet. Tilsæt øllet. Giv det et opkog. Sænk temperaturen og lad det simre i ca 10 min under låg
- Tilsæt creme fraiche, myseost, knuste enebær og timian.. Lad det trække.i 5 minutter.
- Server i tarteletskaller
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var
Seneste kommentarer