Rensdyr er et fantastisk godt kød, og finnbiff er en populær gryderet fra Finnmark i Norge, som er hurtigt at lave, og smager fantastisk. Denne ret passer også godt i tartØLetter. Kan du ikke få fat på rensdyr eller andet vildt, kan du også bruge lam skåret i helt tynde skiver (som kebab er skåret)

Dette er en urgammel samisk ret.

Finnbiff er en a mine favoritretter.

Jeg vil meget gerne drikke en brown ale til denne ret. Se hvordan øl og mad passer sammen,

Finnbiff TartØLetter

No ratings yet
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 40 min
Ret Hovedret
Køkken Norsk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g rensdyrskav (du kan også bruge lam)
  • 2 spsk smør til stegning
  • 150 g flæsk eller bacon i tern
  • 1 stk løg
  • 250 g champignon i skiver
  • 1 fed hvidløg knust
  • 5 stk enebær knust
  • 4-5 kviste timian
  • 3-4 dl mørk øl
  • 8 spsk creme fraiche 18%
  • 5 skiver myseost tilsvarende 50 g
  • salt og peber
  • 10 stk tarteletter

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Tø op rensdyrskav/lam halvt op. Eller bruger du et helt stykke ren/lam, skærer du kødet i tynde skiver. Det er nemmest når det er lidt tøet op, men ikke helt.
  • I en stor gryde svitser du flæsk/bacon, champignon, løg og hvidløg i smør..
  • Når løgen er blød og gylden, tilsætter du lidt af rensdyret/lammet og bruner det.
  • Læg blandingen til side, og brun resten af kødet i gryden.
  • Hæld løgblandningen tilbage i gryden med kødet. Tilsæt øllet. Giv det et opkog. Sænk temperaturen og lad det simre i ca 10 min under låg
  • Tilsæt creme fraiche, myseost, knuste enebær og timian.. Lad det trække.i 5 minutter.
  • Server i tarteletskaller
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var