Rensdyr er et fantastisk godt kød, og finnbiff er en populær gryderet fra Finnmark i Norge, som er hurtigt at lave, og smager fantastisk. Denne ret passer også godt i tartØLetter. Kan du ikke få fat på rensdyr eller andet vildt, kan du også bruge lam skåret i helt tynde skiver (som kebab er skåret)

Dette er en urgammel samisk ret.

Finnbiff er en a mine favoritretter.

Jeg vil meget gerne drikke en brown ale til denne ret. Se hvordan øl og mad passer sammen,

Finnbiff TartØLetter
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 10 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 10 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Finnbiff TartØLetter
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 10 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 10 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Instruktioner
  1. Samle alle ingredienser
  2. Tø op rensdyrskav/lam halvt op. Eller bruger du et helt stykke ren/lam, skærer du kødet i tynde skiver. Det er nemmest når det er lidt tøet op, men ikke helt.
  3. I en stor gryde svitser du flæsk/bacon, champignon, løg og hvidløg i smør..
  4. Når løgen er blød og gylden, tilsætter du lidt af rensdyret/lammet og bruner det.
  5. Læg blandingen til side, og brun resten af kødet i gryden.
  6. Hæld løgblandningen tilbage i gryden med kødet. Tilsæt øllet. Giv det et opkog. Sænk temperaturen og lad det simre i ca 10 min under låg
  7. Tilsæt creme fraiche, myseost, knuste enebær og timian.. Lad det trække.i 5 minutter.
  8. Server i tarteletskaller
Del denne opskrift