Rensdyr er et fantastisk godt kød, og finnbiff er en populær gryderet fra Finnmark i Norge, som er hurtigt at lave, og smager fantastisk. Denne ret passer også godt i tartØLetter. Kan du ikke få fat på rensdyr eller andet vildt, kan du også bruge lam skåret i helt tynde skiver (som kebab er skåret)

Dette er en urgammel samisk ret.

Finnbiff er en a mine favoritretter.

Jeg vil meget gerne drikke en brown ale til denne ret. Se hvordan øl og mad passer sammen,

Finnbiff TartØLetter

5 fra 3 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Hovedret
Køkken Norsk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g rensdyrskav (du kan også bruge lam)
  • 2 spsk smør til stegning
  • 150 g flæsk eller bacon i tern
  • 1 stk løg
  • 250 g champignon i skiver
  • 1 fed hvidløg knust
  • 5 stk enebær knust
  • 4-5 kviste timian
  • 3-4 dl mørk øl
  • 8 spsk creme fraiche 18%
  • 5 skiver myseost tilsvarende 50 g
  • salt og peber
  • 10 stk tarteletter

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Tø op rensdyrskav/lam halvt op. Eller bruger du et helt stykke ren/lam, skærer du kødet i tynde skiver. Det er nemmest når det er lidt tøet op, men ikke helt.
  • I en stor gryde svitser du flæsk/bacon, champignon, løg og hvidløg i smør..
  • Når løgen er blød og gylden, tilsætter du lidt af rensdyret/lammet og bruner det.
  • Læg blandingen til side, og brun resten af kødet i gryden.
  • Hæld løgblandningen tilbage i gryden med kødet. Tilsæt øllet. Giv det et opkog. Sænk temperaturen og lad det simre i ca 10 min under låg
  • Tilsæt creme fraiche, myseost, knuste enebær og timian.. Lad det trække.i 5 minutter.
  • Server i tarteletskaller
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var