Dag 2 på ølfestivalen blev lidt Fakta agtigt. Det tager kun 5 minutter, men vil så gerne have, du bliver lidt længere. Jeg skulle bare ind for at levere min kogebog til en glad medredaktør, Anette, samt oversetter fra dorsk til dansk. Udover dette skulle jeg så bare gøre et par små aftaler, for så at komme hjem for at være frisk til festivalens 3 dag.

Men når man kommer ind er det nemt at blive lidt hypnotiseret af den summende, positive stemning. Man kan da prøve en øl eller to man ikke havde tænkt på? Spybrew var der kun den dag med sin nye pilsner, Herslev taler så meget om sin frisktappede pilsner (jeg er jo på jagt efter den bedste lager) og så min jagt efter stouts.

Den største positive overraskelse kom på Jacobsens stand. De har lavet en Fyrreskud Lager, og jeg var meget skeptisk til den. Jeg interviewet citatmaskinen Birthe Skands for nogle år siden. For de som ikke kender Birthe, så arbejdet hun mange år for Carlsberg, før hun brød ud og startede Bryggeriet Skands. Hun fortalte med “Alle ved jo at når du putter gran/fyrnåle i øl, så bliver det sæbe” Og jeg var til dels enig med hende. Jeg havde ikke smagt nogle rigtigt gode øl med fyr. Men denne Fyrreskud lager overrasket og jeg er overbevist, Det er ikke sæbe! En fantastisk frisk og smagfuld lagerøl. Så langt den bedste lagerøl på festivalen! Denne bidrog til at jeg blev længere, for da jeg skulle hjem, måtte jeg også smage på deres IPA med fyrreskud. Også god!

Udover dette måtte jeg smage blåbær øl fra Musicon som jeg vil bruge i min næste bog, samt lidt mere Stouts

Dagens tip: Den bedste gå hjem øl. Old Evil Barrel Aged 10% fra Nørrebro Bryghus (Stand C 16) Fantastisk god stout, men så smagfuld at det er den sidste du smager, eller så vil den overdøve de næste 🙂

God festivallørdag!