Ramsløg er den danske hvidløg og har igen blevet populære. Jeg har med stor glæde brugt ramsløg i lammeretter, men hvorfor ikke med sild også?
Det skulle vise sig at være et godt valg. Når man samtidig udøleller/marinerer i spegesilden i IPA bliver det fantastisk. IPA er godt til at balancere det salte og ramsløgen. En dejlig og frisk sild på frokostbordet
En dejlig frisk IPA hører med til denne ret. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Ølsild med ramsløgscreme
Frisk ramsløgsild
Ingredienser
- 4 stk spegesild fileter
- 1 l IPA - India Pale Ale
- 1 dl mayonnaise gerne den hjemmelavede ølmayonnaise
- 1 dl Creme Fraice 38%
- 1 bundt ramsløg ca 50-60 g
- 60 g Sukker
- 4 stk Æg
- dild til pynt
- Salt og peber
- Svinefedt
Sådan gør du
- Læg saltsildfileterne i øl - de skal dækkes helt - og lad de "ølle ud" i 24 timer
- Samle alle ingredienser
- Skær fileterne i mundrette stykker på ca 5 cm
- Skyl ramsløg og hak fint
- Bland mayonnaise med cremefraiche og rør ind ramsløg i en skål
- Smag til med peber, salt og sukker
- Bland sildebidderne ind i ramsløgscremen. Dæk skålen til og lad den stå at trække natten over. Har du ikke så meget tid - skal du i hvert fald lad den trække i nogle timer
- Server med kogte æg og krydderurter.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var
Seneste kommentarer