Marinerede gammeldags modnede sild er ofte grundlaget for at lave en god silderet. Nå salter jeg ikke og modner sild selv, da det tager lidt for meget plads i en lille lejlighed inde i byen. Jeg køber i stedet gode spegesild som jeg så marinerer. Det bliver kæmpegodt.
Denne opskrift er en for en marineret sild du kan bruge som base for andre silderetter – som karrysild eller andre sildefavoritter på sildebordet.
Den er også god i sig selv, og kan godt være med på sildebordet.
Til silden drikker jeg en god lagerøl – se hvordan øl og mad passer sammen her.
Ølmarinerede modnede sild
Fra denne sild kan du så lave karrysild og andre sild
Ingredienser
- 4 stk spegesildfileter udøllete
- 2 stk Laurbærblade
- 3,5 dl Lagereddike
- 3,5 dl Sukker
- 0,5 dl øl
- 15 stk sorte peberkorn
- 5 stk hele nelliker
- 1 stk Rødløg
- 1 bundt dild
Sådan gør du
- Spegesildfileterne skal udølles i 24 timer
- I en gryde laver du lagen af eddige, sukker, øl, laurbærblade og nelliker. Kog op til sukkeret smelter. Lad lagen køle af før den hældes over spegesildene
- Lad dem trække i lagen i mindst et døgn i køleskabet, gerne 2 Skræl løget, og skær det i skiver. Anret løgringene ovenpå de marinerede sild lige inden servering.
- Skræl løg og skør i skiver. Dild og løgringer anrettes oven på de marinerede sild inden servering
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var
Seneste kommentarer