Selv om Restaurant Kronborg er relativt ny blandt de Københavnske frokostrestauranter, virker det næsten som den har ligget der altid. Smukt beliggende i de små charmerende gader mellem Strøget og Gammel Strand. Huset er et fredet hus fra 1796, så lidt historie er der i væggene.
Selv om Restaurant Kronborg er relativt ny blandt de Københavnske frokostrestauranter, virker det næsten som den har ligget der altid. Smukt beliggende i de små charmerende gader mellem Strøget og Gammel Strand. Huset er et fredet hus fra 1796, så lidt historie er der i væggene.
Som de gamle originale frokostrestauranter, er dette en kælderbeværtning. Vi går ned trappen til beværtningen med stor nysgerrighed. Lokalerne er lyse og med hvid-og grønmalede vægge. Der er et islæt af maritim stemning med billeder af gamle sejlskibe. Om vinteren er der ild den åbne pejs. Rygtet siger at det er Københavns ældste åbne ildsted som stadig er i brug.
De fleste frokostrestauranter har sin faste traditionelle menu. Gæsterne er fornøjede, og din specielle favorit er fortsat på menuen. Det findes et mindretal som skifter ud menuen efter årstiderne eller hver anden måned. På en restaurant fik jeg det som jeg husker som det bedste smørrebrød jeg nogensinde havr smagt, for så at aldrig se det på menuen igen. Så vi er til de traditionelle menuer, med en meget glidende udskiftning. Restaurant Kronborg er af den slags som skifter menu efter sæson og de lokale råvarer, og der er ingen regel uden undtag. Vi elsker variationerne her! Hvad nyt er der på menuen i dag, og hvad er der på tavlen? Alle retter er fortsat indenfor de traditionelle frokostretter. De er også en af de restauranter som offentliggør mange af sine opskrifter på sin hjemmeside.
Menuen er ofte lidt bornholmsk inspireret og denne gang starter undertegnede med egnsretten saltstegte sild. En god ret til at behandle eller forebygge tømmermænd. Den er passe saltet, og serveres med bløde løg, sennep og rødbeder. Himmelsk. Min medsammensvorne får ferskrøget laks med råmarineret fennikel og rygeostcreme. Også fremragende.
De har et godt udvalg af snapse som fiskene kan svømme i, så vi fortsætter med fisk. Undertegnede har en passion for hellefisk og vælger den røgede med lunt røræg, og min hustru vælger den røgede ål med røræg. Alt er ferskt og smager fantastisk.
Man bliver godt fyldt op af 2 smørrebrød, men det smager jo så godt, så hvorfor ikke nyde tiden, selskabet, stemningen og den gode service? Derfor bestiller vi også kartoffelmad og tatar. De skuffer heller ikke. Et andet aspekt vi kan lide, er at maden ikke er overpyntet. Det er den pynt man gerne vil spise, og ikke mere. Akkurat sådan som det skal være, ikke madspild som unødvendige appelsinskiver og tomater.
Øludvalget er over middels. De har fadøl og flaske øl fra Nørrebro Bryghus, flaskeøl fra det store bryggeri på Valby Bakke, inkluderet Jacobsen, samt Fanø Bryghus. Det er god chance for at få øl som passer til din mad.
Betjeningen er god. Maden kommer efter passe tid, og man skal ikke vente for længe på drikkevarer.
Kronborg har blevet en af vores faste frokostrestauranter og vi giver gladelig 5 glade ømf’er
- Hjemmelavet mad 100%
- Præsentation af mad 90%
%
Øludvalg
- Hyggestemning 75%
- Portionsstørrelse 85%
- Personale og service 95%
%
Seneste kommentarer