Nu er sommer og sol over os. Mange tager til solskinsøen Bornholm og nyder begge dele. Derovre får man den mest fantastiske ret: Saltstegte sild. Det er uden tvivl min favoritsild, af de man kan spise.
Vi lavede de helt fra bunden af. Fik bestilt et spand vellagrede spegesild fra vor fiskehandler. Konen lavede fantastiske hjemmelavede rødbeder.
Silden er selvsagt på ethvert frokostbord. Serveres med en god lagerøl og snaps.
Se hvordan øl og mad passer sammen her
Vi har også viderudviklet konceptet med saltstegte sild til at lave Bornholmske æg.
Se også vores IPA Marinerede Saltstegte Sild. Supergod!
Saltstegte sild fra Bornholm
Ingredienser
- 4 stk spegesild
- 100 g Rugmel
- grov sennep gerne bornholmersennep
- 4 stk Løg
- Peber
- salt
- Smør til stegning
- olie til stegning
- 4 skiver rugbrød
- rødbeder
- fedt til rugbrødet
Sådan gør du
- Du kan også bruge ferdigsaltede sildefileter om du får fat i det,. Har du dette følg instruktionen om udvanding på pakningen og hop til "sildefileterne vendes"
- Skyl og rens fiskefileten. Skær af hale og rygfinne
- Læg den i rigeligt med vand med lidt øl i i ca 24 timer. Skift vande/øllett efter 12 timer.
- Sildefileterne vendes i rugmel, som er krydret med salt og peber
- Skær løg i tynde skiver og de steges brune. Til sidst kan der tilsættes lidt øl for at gøre løgene bløde.
- Steg fileterne sprøde i smør tilsat lidt olie. Da kan du stege de på højere blus og du får en sprødere sild.
- Serveres på fedtsmurt rugbrød med de bløde løg, sennep og rødbeder. Selvfølgelig med øl og snaps
- Kan også nydes i Solen på Svaneke Bryghus
Seneste kommentarer